Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 06. 23:27, szerda | Belföld

A Strand feszten ezt ki ne hagyd! II. rész

A Strand feszten ezt ki ne hagyd! II. rész

Az első két napot kipipáltuk, jöhet a második kettő, minden napra 5 koncert, amit nem szabad kihagyni

Egy ilyen fesztiválon nyílván nem fogynak ki jó fellépőkből félúton, hiába lépett már fel első két nap több olyan kiváló együttes is, mint a Papa Roach vagy a Parov Stelar Band vagy hazai frontról a Brains, a 30y vagy a Tankcsapda. De lássuk, konkrétan kikről is van szó a harmadik nap:

Dub FX (AUS) / Random Trip feat. Valerie M, MC Zeek, Andrew Hefler (Péntek 17:15, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
Ez tulajdonképpen két koncert, de egymás után következnek és nagy valószínűséggel ugyanazt a réteget fedik le, vehetjük egy kalap alá. Sőt, Dub FX már lépett fel Random Trip klubesten, elképzelhető, hogy szólóprodukciója előtt beszáll egy kicsit jammelni. Izgalmas produkcióknak nézünk elébe már kora estétől kezdve.
(Dub FX-től érdemes meghallgatni: Love Someone, Flow, Step On My Trip, Made)

Knife Party (AUS) (Péntek 22:30, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
Pénteken az ausztrál zenészek beköltöznek a nagyszínpadra, Dub Fx után újabb nagyágyúk érkeznek a kenguruk földjéről. A Knife Party tulajdonképpen a Pendulum féltestvére. Tagjai mindketten ott alkották leghíresebb dalaikat, de volt sok olyan ötletük, amik nem voltak összeegyeztethetőek a Pendulum univerzumával, ezért volt szükség egy új formációra. Első nagylemezük gőzerővel készül, de három EP már megjelent vadabbnál vadabb elektro house és drumstep dalokkal. A mélynyomó valószínűleg rendesen próbára lesz téve, ahogy a reflektorok is, a Knife party ugyanis elképesztő hangerővel, fény- és látványtechnikával érkezik. A dalaikra nem mondhatni, hogy könnyen, bárki által befogadhatók, de hogy bulizni nagyot lehet majd rá egy nagyszínpad előtt az biztos.
(Érdemes meghallgatni: Internet Friends, Centipede, Bonfire, Rage Valley)

Punnany Massif (Péntek 20:30, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
Pécsi hip-hop zenekar, akik valószínűleg még mindig nem hiszik el, mennyire népszerűek, de az biztos, hogy a nagyszínpados koncertjeik előtt félelmetesen nagy tömeg gyűlik össze mindig, dalaikat pedig több ezren éneklik velük együtt.
(Érdemes meghallgatni: Mosoly, Kopóggyá, Engedd el, Élvezd)

The Carbonfools (Péntek 22:15, OTP Junior Színpad)
A zenekar, ami miatt –többek között- Dj Titusz kénytelen volt lemondani a további koncertezést a Bëlgával. A zenéjük egyfajta mix, amit az elektronikus alapok és az élőhangszerek keverékéből gyúrnak össze, majd felrázzák egy kis Fehér Balázs énekkel és kész is az utánozhatatlan és teljesen egyedi Carbonfools dal.
(Érdemes meghallgatni: Hideaway, Donkey, Sunset, Clublights, Birthday)

Kiscsillag (Péntek 00:00, OTP Junior Színpad)
Lovasi Andrásék hobbizenekara tulajdonképpen, csak éppen baromi sikeres és jó. Nem is lehet őket kihagyni, hiszen sokan szeretik teljesen megérdemelten. Megvan benne a frissesség és az irónia, a dalok hangszerelése ütős, a szövegek frappánsak. A koncerteken pedig mindig jó a hangulat, ha lehet nem szabad kihagyni.
(Érdemes meghallgatni: Sirály, Őrkutya, Légyszíves, Olajoshordó, Van-e szándék)

Irány aludni, mert az utolsó napon nem lehet fáradt senki, akkor kell igazán talpon lenni és meghúzni a fesztivál hajrájában. Alapanyag van hozzá, íme:

Irie Maffia (Szombat 18:45, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
2005-ös megalakulásuk óta bekerültek a legnagyobb zenekarok közé és mindenhol előkelő helyen lépnek fel, ahol tömegek ugrálnak és énekelnek velük együtt. Jellemzően a hip-hop, reggae és rock műfajait keverik, de legutóbbi, Nagyon jó lesz című albumukon már megjelent a dancehall és a ragga is, de nekik úgy tűnik bármilyen stílus jól áll és hozzá tudják adni a magukét mind a 11-en.
(Érdemes meghallgatni: Hands In The Air, Jah Watching, Zene zeng, Bomboklaat, Baszd fel a kéket, Badest)

John Newman (UK) (Szombat 22:30, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
Elképesztő hang, kitűnő dalok. Villámgyorsan világsztár lett a még mindössze 24 éves brit előadó, nem csoda, hogy a Strand fesztivál egyik legnagyobb dobása az ő fellépése. Szólólemezének megjelenése előtt a Love me Again című dala Angliában az első helyig menetelt a slágerlistákon, ami nem kis dolog, de semmi ahhoz képest, hogy az album az első helyen nyitott az eladási listán. Dalaiban a soul és elektronikus hangzás, valamint páratlan énektudása különösen egyedivé teszi az előadását és minden bizonnyal nem akármilyen koncerttel zárul a nagyszínpados program.
(Érdemes meghallgatni: Love Me Again, Cheating, Loosing Sleep, Running, Feel the Love (feat. Rudimental)

Quimby (Szombat 20:30, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
Ha nem jönne John Newman egyértelmű, hogy kis városunk legnagyobb könnyűzenei büszkeségei zárnák a nagyszínpadot. Hazánk elsőszámú koncertzenekara mindenki által ismert és 0-110 éves korig mindenkit megszólító dalokkal kápráztat el mindenki újra és újra. Nincs az a pénz, amiért kihagynám.
(Érdemes meghallgatni: Androidő, Most múlik pontosan, Autó egy szerpentinen, Senki se menekül, Ultravaló)

Supernem (Szombat 20:30, OTP Junior Színpad)
2001 óta csak nő és nő a rajongóik száma, remélem még nagyon sokáig, ők ugyanis a legpörgősebb, legjobb bulizós punk-rocok játszó zenekara hazánknak. Bocsánat, Tudományos Fantasztikus Popját játszó zenekara. Az egyetlen ilyen. A koncerteken garantált a másfél óra tánc és ének és akkor is ugyanazt a nagyszerű élményt kapod tőlük minden alkalommal, bárhol, bármikor mész a koncertjükre. Talán az egyetlen zenekar akikben még egy picit sem csalódtam és sosem jöttem el úgy, hogy ne kelljen egy kicsit leülni és belekortyolni egy korsó sörbe, annyira elfáradt a lábam a sok ugrálástól és kiszáradt a torkom a sok énekléstől.
(Érdemes meghallgatni: K-k-kétszer, Hova megy, ki?, Tudományos Fantasztikus Pop, Egy a millióból, A másik arc, Generáció)

Péterfy Bori & Love Band (Szombat 00:00, OTP Junior Színpad)
Mielőtt még ősszel leül Mácsai Pál elé a kanapéra a remek Terápia második évadában még előtte vaduljunk meg Péterfy Borival a színpadon, egy koncerten. Mert a Péterfy Bori és Love Band koncertek bizony nagy élmények mindig, a dalok jók, játékosak, a hangulat és az extázis már-már fokozhatatlan és mindenki jól érzi magát. Én is jól fogom majd.
(Érdemes meghallgatni: Hajolj bele a hajamba, Játék, Hello, modern dizájn, Rész-egész, Csodaidő)

Ha pedig vége és sikerül összepakolni, kívánok mindenkinek kitartást a hazaútra, az olyankor tényleg nem egyszerű, de ilyen felhozatal után maximálisan megéri.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.