Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2012. Október 11. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A stresszt és a hátfájdalmat is csökkenti a jóga

A stresszt és a hátfájdalmat is csökkenti a jóga

Egy kis jóga az ebédszünetben, vagy munka után segít, hogyha stresszes környezetben dolgozik. Egy új, angol tanulmány ugyanis rámutatott, hogy a munkahelyen végzett jóga mind a stresszt, mind a hátfájást csökkenti - írja a Fox News.

A kutatásban 74, 25 és 64 év közötti munkavállaló vett részt, akik mind stresszről, mind hátfájásról panaszkodtak. A résztvevőket véletlenszerűen osztották két csoportba aszerint, hogy egyik részük nyolc héten keresztül jógázott, más részük nem végzett semmilyen mozgást.

A jóga-csoport tagjai hetente egyszer vettek részt egy ötven perces órán ebédidő közben vagy pedig munka után. Hetente kétszer húsz percet pedig otthon jógáztak DVD segítségével.

Minden résztvevőnek ki kellett töltenie egy az általános közérzetére, a stresszre és a hátfájásra vonatkozó kérdésekről szóló tesztet. A tanulmány elején 10-en a jóga és 8-an a kontrollcsoportból hátfájásra panaszkodtak. A vizsgálat végére a jóga csoport tagjai közül már csak négyen, míg a kontrollcsoportban lévők közül már tizenhárman számoltak be hátfájásról. Emellett az előbbiek a stressz szint csökkenéséről is beszámoltak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben

2020. Október 18. 16:01, vasárnap | Életmód

Az éghajlat megváltozása okozhatta a korai emberfajok vesztét

Az éghajlat megváltozása valószínűleg kulcsszerepet játszott a korai emberfajok kihalásában

2020. Október 16. 18:02, péntek | Életmód

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik egy friss brit kutatás szerint.

2020. Október 15. 14:01, csütörtök | Életmód

A kutyák személyisége nem egyenletesen változik az életük folyamán

Ahogy az emberek esetében, úgy a kutyáknál is változik a személyiség a korral, de ezek a változások nem egyenletesen, hanem szakaszosan történnek