Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 27. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A szobaszám lesz meghatározó a lakáshitel-törlesztési támogatásnál

A szobaszám lesz meghatározó a lakáshitel-törlesztési támogatásnál

A munkáltató által adómentesen adható lakáshitel-törlesztési támogatás szempontjából a szobaszám lesz meghatározó feltétel. Amennyiben a méltányolható lakásigény e paraméterének megfelel a munkavállaló hitele, munkáltatója biztosíthatja a kedvezményes juttatást számára – hívja fel a figyelmet a most megjelent jogszabály alapján Hegedüs Sándor, az RSM DTM adócsoport-vezetője blogbejegyzésében.

„A munkáltató által kedvező feltételek mellett biztosítható lakáshitel-törlesztési támogatás kapcsán a most megjelent jogszabály világossá tette, milyen szempontokat kell figyelembe venni a juttatás eldöntésekor. A méltányolható lakásigény feltételei közül az ingatlan szobaszáma lesz meghatározó az adómentes támogatás megítélésében, azaz már nem lesz vizsgálandó feltétel méltányolhatóság megítélése szempontjából a korábban sok bizonytalanságot okozó vételár, illetve építési költség. Amennyiben a szobaszám alapján a lakás megfelel az előírásoknak a munkáltató adómentes hiteltörlesztési támogatása a meglévő lakás vételárának, építési költségének 30 százalékáig vehető igénybe, 5 év alatt összesen legfeljebb 5 millió forint értékben. A támogatott lakáshitel lehet forint vagy deviza alapú és új vagy használt lakásvásárlási, felújítási célú egyaránt.

A munkáltató és a munkavállaló megegyezése szerint a kritériumoknak megfelelő támogatást a munkahely hamarosan akár meg is kezdheti, amennyiben az a korábbi bejegyzésünkben leírt paramétereknek és kereteknek megfelel. Ezentúl az adómentes támogatás feltételeinek teljesítését a későbbiekben megjelenő miniszteri rendeletben meghatározott tartalmú igazolással kell majd igazolnia a munkáltatónak, az adóévet követő év május 31-ig. A szabályozó kellően erős szankciót állított fel, ahhoz hogy visszatartsa a fals próbálkozókat, hiszen az igazolás bemutatásának elmulasztása, vagy jogosulatlan támogatás esetén a támogatás 20 százalékkal növelt összegben munkajövedelemnek minősül, mely után adó és járulék kötelezettség állapítandó meg.

Összességében tehát egy a munkavállalók és munkáltatók számára is kedvező juttatási forma elől hárult el újabb akadály! A kérdés az, hogy a vállalati erőforrások mekkora teret engednek majd arra, hogy ezzel éljenek is az érintettek, akár márciustól.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország