Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. November 15. 08:58, kedd | Helyi
Forrás: kép: duol

A Szociális Munka Napját ünnepelték

A Szociális Munka Napját ünnepelték

A szociális szférában dolgozókat gálaesttel ünnepelték hétfőn a Bartókban immár kilencedik alkalommal.

A műsort a Kék hangok autista kórus nyitotta Zorán Apám hitte című dalával, majd Cserna Gábor polgármester mondta el köszöntőbeszédét, melyben elmondta, az önkormányzat évekkel ezelőtt alapított a Dunaújváros Szociális Munkájáért-ídjat, amit a csütörtöki közgyűlésen két személy vehet majd át.
- Az elmúlt hónap közgyűlésén még egy fontos terület volt napirenden, amely érintette az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai, a Jószolgálati Otthon, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, valamint a Bölcsődék Igazgatóságának dolgozóit, ez pedig a béren kívüli juttatások rendszere. Így a jövő évi költségvetés tervezésénél mindenképpen egy kiemeltebb, normál alapbéren kívüli juttatásban igyekszünk az érdekképviseleti szervezetek vezetőivel megállapodni. Úgy gondoljuk, hogy ezt a területet érdemes támogatni azon túl is, hogy ha bármilyen pályázati lehetőség érinti az intézményeket, és önkormányzati önrészre, támogatásra van szükség, abban természetesen önkormányzatunk közgyűlése a költségvetési forrásainak függvényében segíteni fog. Szeretnénk megköszönni az intézményben dolgozók éves munkáját, hozzáállását, azt a szeretetet, amelyet akár önkéntesként, akár közalkalmazottként az ágazatban végeznek– mondta a polgármester.
Ezután következhetett a műsorszámok színes felhozatala. Felléptek a CSÁO SOCK két zenés produkcióval, az Útkeresés Segítő Szolgálat Csupaszív Színtársulata egy paródiával, majd a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány lépett a színpadra. Ezen kívül több műsorral ünnepeltek az ESZI-sek, de a bölcsődék is képviseltették magukat egy jelenettel és a Jószoli zenekar, illetve a Jószolgálati Otthon Közalapítvány műsorai sem maradtak el idén sem. Jó kedv, szeretet, humor, elfogadás, összetartozás. Röviden így lehetne leírni az idei színpadi műsorokat.
Ezután következhetett a díjak átadása. Nagy Katalin, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány intézményvezetője a Szociális Munka Napjának háziasszonya a többi vezetővel közösen adták át az elismeréseket.
Az idei év díjazottjai:
Domonyik Józsefné - Bölcsődék Igazgatósága
Fehér Edit - Útkeresés Segítő Szolgálat
Hegyiné Csuti Eleonóra - Jószolgálati Otthon Közalapítvány
Studinger Andrea - Magyar Mentőszolgálat Alapítvány
Tábi Csabáné - Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai
Az elismerések átadása után az intézményvezetők meglepetéssel is készültek: Dobráné Szabó Mártát, a Bölcsődék igazgatóját is megajándékozták, aki kérte nyugdíjazását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.