Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2012. Augusztus 02. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A szorongók korábban halnak

A szorongók korábban halnak

Már az enyhe szintű mentális betegségben szenvedők - szorongás vagy depresszió - is korábban halnak meg, mint társaik - állítják a kutatók, akik a korai halálozások körülményeit vizsgálták mintegy hetvenezer szívbetegségben vagy rákban szenvedő páciens adatai alapján - írja a BBC.

A kutatók azt találták, hogy már az alacsony szintű stressz is 16 százalékkal növelte a normálisnál korábbi halálozás kockázatát olyan esetekben, ahol figyelembe vették a különböző életmódbeli szokásokat, mint a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás. Komolyabb betegségeknél - rák, szívbetegségek - ennél jóval nagyobb mértékben, 67 százalékkal növelte a stressz a korai elhalálozást.

A British Medical Journal című szakfolyóiratban megjelent tanulmány keretében tíz évre visszamenőleg, mintegy hetvenezer betegek adatát nézték meg. Ez az eddigi legnagyobb kutatás, amely összefüggést talált a stressz és a korai halálozás között.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 17:08, csütörtök | Életmód

A klímakutatók a legtöbbet repülő tudósok

A klímakutatók, elsősorban a professzorok jóval többet repülnek, mint a többi tudós, de hajlamosabbak is arra, hogy lépéseket tegyenek repülőútjaik csökkentésére vagy ellentételezésére -derült ki egy globális elemzésből.

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben

2020. Október 18. 16:01, vasárnap | Életmód

Az éghajlat megváltozása okozhatta a korai emberfajok vesztét

Az éghajlat megváltozása valószínűleg kulcsszerepet játszott a korai emberfajok kihalásában

2020. Október 16. 18:02, péntek | Életmód

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik egy friss brit kutatás szerint.