Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 19. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A tinédzser fiúkra nagyobb hatással van a koffein

A tinédzser fiúkra nagyobb hatással van a koffein

A koffein nagyobb hatással van a fiúkra, mint a lányokra, de csak azt követően, hogy elérték a pubertás kort - állítja egy új tanulmány, amelyről a news8000.com számol be. A kutatók erre először akkor jöttek rá, amikor a gyermekek étrendjét és annak hatását vizsgálták.

Jennifer Temple-t, a tanulmány szerzőjét, a Buffallo Egyetem egészségügyi szakemberét magát is meglepte, hogy milyen sok koffeintartalmú üdítőitalt és kávét fogyasztottak a vizsgálatban részt vevő gyerekek a kutatás 8 éves időtartama alatt.

Kutatásának célja annak kiderítése volt, hogy a koffein milyen hatással van a fejlődő szervezetre, az ebből adódó nemi különbségekre nem is számítottak.

Korai gyerekkorban, 8-9 évesen még nem találtak különbséget a lányok és fiúk között, a 15-17 éves korosztálynál viszont már igen. A fiúk ugyanis tinédzserkorban sokkal intenzívebben reagáltak a koffeinfogyasztásra, azonnal hevesebben vert a szívük és megemelkedett a vérnyomásuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.