Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 10. 11:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt szavazások eredményeit

A valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt szavazások eredményeit

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt önkormányzati választások eredményét.

Vasárnap az ország tíz településén, 38 szavazókörben kell megismételt szavazást tartani. A szavazókörök reggel 6 és este 7 óra között tartanak nyitva, és fogadják a voksolásra jogosult mintegy 30 ezer választópolgárt. Az NVI tájékoztató oldala napközben közli a 7, 9, 11, 13, 15, 17 és 18.30-kor rögzített részvételi adatokat a jászberényi polgármester-választásról.

A szavazókörök zárását követően a szavazatszámláló bizottság összeszámlálja az urnákban lévő szavazólapokat, és a szavazatszámlálás eredményéről jegyzőkönyvet állítanak ki, illetve tájékoztatják a helyi választási irodát az eredményről.

A helyi választási irodák munkatársai rögzítik ezeket az adatokat a Nemzeti Választási Rendszerben, és az előzetes eredményadatok szavazóköri bontásban is megjelennek az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n.

A megismételt szavazásokat követően a választás települési szintű eredményeit a helyi választási bizottságok állapítják meg a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján, várhatóan hétfőn.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.