Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Október 11. 00:35, péntek | Helyi

A Városháza térről kérdezték...

A Városháza térről kérdezték...

Hosszú előkészület után, a megvalósuláshoz közeledik Dunaújváros milliárdos költségű fejlesztése: elkezdődött a Városháza tér felújítása. A lakossági fórum kérdéseiből és válaszaiból válogattunk.

1. Mikor kezdődik az építkezés, milyen lezárások lesznek?
Az építkezés már a megkezdődött. Elsőként a közművek kiváltása és cseréje történik meg, az első látványos szakasz a körforgalom építése. Ez forgalom-eltereléssel jár, amelyről a lakosságot időben értesíteni fogjuk. A médián kívül a DV N Zrt honlapján (www.dvnzrt.hu) is közzé tesszük az útlezárások idejét és helyszínét, a reggeli és a délutáni csúcsforgalomnál a rendőrség -mint a város konzorciumi partnere - irányítja a forgalmat.


2. Kifogásolták, hogy a DVCSH közműkiváltása miatt nincs átjáró a lépcsőházhoz a közműkiásás felett.
Felvettük a kapcsolatot a DVCSH-val és felhívjuk a figyelmüket arra, hogy belátható időn belül tegyék lehetővé, hogy legalább 100 méterenként átjárók legyenek a munkagödrök felett.


3. A költözésnél, illetve sürgősségi esetekben (ahol mentőre, tűzoltóra lehet szükség) gondot okoz a lépcsőházak megközelítése.
Reméljük, hogy az újonnan kialakított átjárók ezt a problémát is megoldják. Információink szerint jelenleg nincs olyan épület vagy lépcsőház, amelyet a mentő- vagy tűzoltóautóval nem lehetne megközelíteni. Kérjük a lakosságot, ha ilyen gond adódik, azonnal tájékoztassanak minket, hogy minél előbb megoldást tudjunk rá találni.


4. Az átépítésre váró területen sok nagy fa van, ezek közül hányat vágnak ki, s mennyi marad meg?
A tervek része egy fakivágási terv. Szakemberek állították össze. Fontos eleme, hogy a tervekbe beillesztették a már meglevő, egészséges és nagy fákat. Így a jelenleg egészséges fák megmaradnak, továbbá minden kivágott fa helyett másik két fát ültetünk.


5. A Duna-part panorámáját nem fogja zavarni a játszótér melletti kiszolgáló épület?
A kiszolgáló épület egyszintes, lapos tetős, 150 m2 az alapterületű, így nem jelent akadályt a kilátásban.


6. Hol lesz a játszótér és a sportpálya?
A játszótér a jelenlegi házasságkötő teremként működő épület mögötti üres füves részen lesz, a sportpályát pedig a Duna-parton lévő autós oktatópályánál alakítjuk ki. Rövidesen elkészül az úgynevezett átnézeti rajz, amely tartalmazza, hogy az átalakítások után hol, milyen változások lesznek. Ezt a rajzot feltesszük a DV N Zrt. honlapjára is, de szívesen átadjuk a Dunaújváros újságnak is.


7. Hol lehet majd parkolni, és hány parkoló szűnik meg?
Az átalakítás során az önkormányzat főépülete előtti parkolók megszűnnek, de a körforgalomnál mindegyik kijáratánál, és a tízemeletes házak mellett és a játszótérnél újakat alakítunk ki, közel 300 parkoló hely lesz, 80-nal több, mint jelenleg. Az építkezés idejére az önkormányzat ideiglenes parkolókat fog kijelölni a Duna-parton parkolókat fog kijelölni. Erről is értesítjük a városlakókat.

8. Kórház kivitelezőjével történt-e egyeztetés?
Igen, történt és a jelenlegi információink szerint a két kivitelezés ütemezése nem teremt olyan helyzetet, ami bármelyik beruházást is érintené.

9. Mikorra várható a befejezés?
A befejezés pontos dátumát most még nem tudjuk pontosan megmondani, hiszen ez nagyban függ az időjárástól. Terveink szerint jövő év tavaszára át tudjuk adni a teret a városlakóknak.


10. Mikortól zárják le a Városháza teret?
Szeretnénk a Városháza teret csak akkor lezárni, amikor a körforgalom mellett már elkészültek a parkolók is. A lezárás idején a Városháza téren lévő épületeket, úgy mint polgármesteri hivatal, bíróság, múzeum továbbra is meg lehet közelíteni, az útvonalakról időben tájékoztatjuk Dunaújváros lakóit.

11. A garázsokat érinti a beruházás?
A garázsok szélén van vége a jelenlegi beruházásoknak. Mivel már a garázsok átalakítása nem fért bele a Városháza tér felújítási költségeibe, de az önkormányzat tervei között szerepel azok megszűntetése.

12. Készül-e állapotfelmérés a lakóépületekről?
Igen, készül állapotfelmérés a lakóépületekről, ezt napokon belül elkészíti a kivitelező.


13. Az ’56-os emlékmű a helyén fog maradni ?
Igen, marad, a sétány mindkét oldalról meg fogja kerülni. Véleményünk szerint a mögötte lévő házasságkötő terem elbontását követően, a kinyíló térben egy értékes eleme lesz a főtérnek

14. Kihez tudnak fordulni, hogyha bármi probléma, kérdés adódik?
A kivitelezés során felmerülő problémákat kérjük, hogy azonnal jelezzék az építésvezetőnek, illetve az alábbi elérhetőségeken: dvnzrt@gmail.com, vagy pedig a Dunaújváros, Vasmű út 41. első emeletén található projektirodában. De természetesen kereshetik a város főépítészét, Szabó Imrét és Sági Péter, projektvezetőt is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.