Városlista
2021. május 11, kedd - Ferenc

Hírek

2015. Február 05. 07:35, csütörtök | Helyi

Belvíz-veszélyben

Belvíz-veszélyben

A téli időszakban nem csak a havas, latyakos, csúszós utak okoznak gondot, hanem a fenyegető belvíz is.

A leesett csapadék (hó, havas eső, eső) a földre érve beszivárog a talajba. Szerencsés esetben nem esik több csapadék, mint amennyit a talaj el tud szívni. Megyénkben azonban, tél lévén nem váratlan módon, több hó és eső hullott, mely a földeken a felszín felett kisebb tavakat képzett. Ugyanis a talaj elvezetőképessége véges. Ráadásul a víz elpárolgásának gyakorlatilag semmi esélye nincs télen, így ezeken a szabad területeken nem lehet mást tenni, mint várni a jó időt és reménykedni, hogy ezek a hívatlan tavacskák elpárolognak, vagy elcsordogálnak. Tehát, aki Dunaújvárosból Kulcs felé, vagy akár Adony fele jár és szabályos kis tavakat lát a mezőkön, ne arra gondoljon, hogy a csatornarendszer elromlott a közelben. Ez a jelenség nem a csatorna hibája.

Kicsit más a helyzet a városokban, településeken, ahol a kertes házak udvarát borítja be esetlegesen a nagy mennyiségű víz. Ott valóban probléma lehet a csatornarendszerrel, egészen pontosan az esővíz elvezetésével. A probléma a bagatell csatornafedél eltömődésen keresztül a csatorna elgyökeresedésén át a komolyabb csatornadugulásig bármit jelezhet.

Szerencse a szerencsétlen helyzetben az, hogy az udvarokra még nem tört be a víz. Csordultig telt árkok azonban egyre több helyen vannak.

Amennyiben problémát észlelünk akár az utcán, akár a házunkban, ne próbáljuk a feltételezett dugulást elhárítani, hanem kérjük ki dugulás elhárító szakember és/vagy a helyi víz- és csatornakezelő szakembere segítségét.

- OGM -

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 01. 09:09, csütörtök | Helyi

LAKÁSUKON ÁRULTÁK A KÁBÍTÓSZERT

Egy dunaújvárosi férfit és élettársát fogták el a rendőrök, akik a megalapozott gyanú szerint kábítószert adtak el több embernek.

2021. Március 02. 00:00, kedd | Helyi

TETTEN ÉRT SZABÁLYSÉRTŐ

A rendőrök elejét vették a tragédiáknak a 7-es számú főúton, Székesfehérvárnál.

2021. Március 01. 12:19, hétfő | Helyi

EMLÉKEZETES SZÜLETÉSNAP

Zétény a harmadik születésnapján rendőrautóval érkezett a ,,munkahelyére”.

2021. Február 23. 00:00, kedd | Helyi

SZABÁLYTALAN RAKOMÁNYRÖGZÍTÉS MIATT SZŰRTÉK KI A FORGALOMBÓL

A rendőrök megakadályozták a tehergépkocsi továbbhaladását.