Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2015. Február 05. 07:35, csütörtök | Helyi

Belvíz-veszélyben

Belvíz-veszélyben

A téli időszakban nem csak a havas, latyakos, csúszós utak okoznak gondot, hanem a fenyegető belvíz is.

A leesett csapadék (hó, havas eső, eső) a földre érve beszivárog a talajba. Szerencsés esetben nem esik több csapadék, mint amennyit a talaj el tud szívni. Megyénkben azonban, tél lévén nem váratlan módon, több hó és eső hullott, mely a földeken a felszín felett kisebb tavakat képzett. Ugyanis a talaj elvezetőképessége véges. Ráadásul a víz elpárolgásának gyakorlatilag semmi esélye nincs télen, így ezeken a szabad területeken nem lehet mást tenni, mint várni a jó időt és reménykedni, hogy ezek a hívatlan tavacskák elpárolognak, vagy elcsordogálnak. Tehát, aki Dunaújvárosból Kulcs felé, vagy akár Adony fele jár és szabályos kis tavakat lát a mezőkön, ne arra gondoljon, hogy a csatornarendszer elromlott a közelben. Ez a jelenség nem a csatorna hibája.

Kicsit más a helyzet a városokban, településeken, ahol a kertes házak udvarát borítja be esetlegesen a nagy mennyiségű víz. Ott valóban probléma lehet a csatornarendszerrel, egészen pontosan az esővíz elvezetésével. A probléma a bagatell csatornafedél eltömődésen keresztül a csatorna elgyökeresedésén át a komolyabb csatornadugulásig bármit jelezhet.

Szerencse a szerencsétlen helyzetben az, hogy az udvarokra még nem tört be a víz. Csordultig telt árkok azonban egyre több helyen vannak.

Amennyiben problémát észlelünk akár az utcán, akár a házunkban, ne próbáljuk a feltételezett dugulást elhárítani, hanem kérjük ki dugulás elhárító szakember és/vagy a helyi víz- és csatornakezelő szakembere segítségét.

- OGM -

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 16. 07:18, péntek | Helyi

Dunaferr: botrányos a helyzet

A Vasmű krízishelyzete továbbtart. A cégvezetés vagy annak képviselői nagyvállalathoz nem épp illendő stílusú közleményben kérték, hogy ne nyilatkozzon Cserna Gábor és az MSZP sem a vállalat helyzetéről.

2020. Október 15. 20:00, csütörtök | Helyi

Az októberi közgyűlés főbb döntései

A pentelei főtérről áttelepítendő a szovjet emlékmű, kollégiumból rendőrlakások, lesz Borovszky Ambrus eméékpark.

2020. Október 12. 13:08, hétfő | Helyi

Pintér Tamás csütörtök délelőttre összehívta városunk közgyűlését

A szokottnál kevesebb téma szerepel az október 15-én esedékes közgyűlésen. Rendeződhet a kertváros kollégium jövője. Módosul több háziorvosi körzet szerződése, Új tagokat választanak egy területcserét előkészítő bizottságba.

2020. Október 02. 09:54, péntek | Helyi

Folytatódik a lomtalanítás Dunaújvárosban

Ezúttal a Béke városrészben folytatódik a lomtalanítás.