Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 05. 07:35, csütörtök | Helyi

Belvíz-veszélyben

Belvíz-veszélyben

A téli időszakban nem csak a havas, latyakos, csúszós utak okoznak gondot, hanem a fenyegető belvíz is.

A leesett csapadék (hó, havas eső, eső) a földre érve beszivárog a talajba. Szerencsés esetben nem esik több csapadék, mint amennyit a talaj el tud szívni. Megyénkben azonban, tél lévén nem váratlan módon, több hó és eső hullott, mely a földeken a felszín felett kisebb tavakat képzett. Ugyanis a talaj elvezetőképessége véges. Ráadásul a víz elpárolgásának gyakorlatilag semmi esélye nincs télen, így ezeken a szabad területeken nem lehet mást tenni, mint várni a jó időt és reménykedni, hogy ezek a hívatlan tavacskák elpárolognak, vagy elcsordogálnak. Tehát, aki Dunaújvárosból Kulcs felé, vagy akár Adony fele jár és szabályos kis tavakat lát a mezőkön, ne arra gondoljon, hogy a csatornarendszer elromlott a közelben. Ez a jelenség nem a csatorna hibája.

Kicsit más a helyzet a városokban, településeken, ahol a kertes házak udvarát borítja be esetlegesen a nagy mennyiségű víz. Ott valóban probléma lehet a csatornarendszerrel, egészen pontosan az esővíz elvezetésével. A probléma a bagatell csatornafedél eltömődésen keresztül a csatorna elgyökeresedésén át a komolyabb csatornadugulásig bármit jelezhet.

Szerencse a szerencsétlen helyzetben az, hogy az udvarokra még nem tört be a víz. Csordultig telt árkok azonban egyre több helyen vannak.

Amennyiben problémát észlelünk akár az utcán, akár a házunkban, ne próbáljuk a feltételezett dugulást elhárítani, hanem kérjük ki dugulás elhárító szakember és/vagy a helyi víz- és csatornakezelő szakembere segítségét.

- OGM -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.