Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. November 23. 22:18, vasárnap | Helyi sport

A vízilabdás lányainkat "kölcsön adtuk"

A vízilabdás lányainkat

Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület felnőtt női csapata a héten elég foghíjasan van jelen városunkban. Ketten a felnőtt válogatottal utaztak Oroszországba Világliga meccsre.

Hárman pedig a 98-99-es válogatott felkészülési edzőtáborában voltak Egerben. Balogh – Zsámbok Lilivel beszélgettünk.

- Ilyenkor kicsit családiasabb edzéseket tartunk, Attila is Egerben van a korosztályos válogatottal. A délelőtti edzéseken kevesebben, délután viszont majdnem teljes létszámmal tudunk készülni. A program természetesen ugyanaz, mint ha mindenki itt lenne, úszás, kondi és labdás gyakorlatok. Most teljes koncentrációval készülünk a Magyar Kupa négyes döntőjére. December öt és hét között Szentesen rendezik meg ezt a megmérettetést, természetesen szeretnénk megismételni a tavalyi bravúrt és megvédeni a címünket.

- Az utánpótlás válogatottak már hétfőn itt lesznek újra, a felnőttel Világliga meccset játszókra pedig csak a jövő hét közepe után számíthatunk. Egy kicsit átalakult a helyzet, hiszen hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy havonta összetartások lesznek, ahol a válogatott játékosainknak ott kell lennie, így a taktikai edzéseknek sokkal intenzívebbnek kell lennie, hiszen kevés időnk lesz begyakorolni dolgokat. Az alapfelállás tehát kicsit változott, a kitűzött célok azonban továbbra is ugyanazok. Döntőt akarunk játszani a Magyar Kupában és a döntő a cél a bajnokságban is.

Kicsit visszanéztünk az UVSE elleni mérkőzésre is.

- Nagyon izgultam a mérkőzés előtt a lányokért és nagyon jó volt látni azt a meccset. Az egyetlen hibán a fórok értékesítése terén adódott, hiszen védekezésben páratlant húztunk. Kasó Orsi kiválóan védte a kaput, és a mezőnyjátékosok is a maximumot hozták ki magukból. Sajnos a második félidőben egyszer sem találtunk az ellenfél kapujába, ez egy kis szívfájdalom, de a mutatott játékkal nem lehetünk elégedetlenek. Nem most kell feltétlenül megvernünk az UVSE-t, szerencsére a bajnokság lebonyolítása erre lehetőséget ad. Majd a Magyar Kupa négyes döntőjében visszavágunk nekik.

Gurisatti Gréta ezen a meccsen orrtörést szenvedett, ezért a válogatottal sem utazhatott el Oroszországba. De ő nem az a fajta játékos, aki ilyenkor nyugodtan ülne a fenekén, minden nap lejár az uszodába, persze könnyített edzéseket csinál. Az orvostól kapott egy speciális védőmaszkot, amit ilyenkor használ is. Motivációval tehát nincs gondunk, mindenkiben megvan a tűz és az akarás. Ez pedig az eredményeket is hozza, ebben biztos vagyo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt