Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Október 03. 13:45, vasárnap | Helyi

A demokrácia már csak ilyen

A demokrácia már csak ilyen

Javában zajlik az önkormányzati választás. Megkérdeztünk egy-két szavazót, miért tartja fontosnak, hogy voksoljon és mit vár a következő négy évtől? Semmi kampányduma, hiszen csitt, csend van, inkább csak óhajok árja. De hát annyifé

Kinek mi az inge, azt veszi magára - Ez jutott eszembe, amikor az alábbi monológokat olvasni kezdtem. Egyszer a homályos régben indult egy barátom önkormányzati választáson. Kérdezi, mit írjon a szórólapjára, mondom,hogy a közgyűlésben a saját érdekedet fogod képviselni.

Simán lebaromarcúzott, pedig ugye, a pedagógus jobban tudja, mit szeretne a tanár, a diák jobban tudja, hogy mi lenne a fontos a diáknak. Ha én elmondom, hogy melós vagyok, két gyermekkel, és az önkormányzatban a családos melósokat képviselem, akkor még el is hiszik nekem a választók. Nem fogadta meg, nem is lett képviselő. Persze, lehet, hogy nem ettől, de mindenképpen a világ dolgaihoz való hozzáállásunkat mutatja, mi a mi helyzetünk, s a szerint döntünk. Ez elég közhelyes lett, de szerintem igaz. De olvassák csak, hogy mennyire is az?

- Azért szavazok, mert ez a demokrácia alapja- mondja T.-né, Klári., aki pedagógus, de hát erre a nagybecsű olvasó is rájövend- Nemcsak bírálni, nemcsak kritizálni kell, hanem élni a lehetőséggel is, hogy kinyilvánítom a véleményem.

- És mit vár, a következő négy évtől?

- Legfontosabbnak azt tartom, hogy rendeződjenek a pénzügyek. Az új közgyűlés állítson olyan fontossági sorrendet a gazdálkodásban, ami a város távlati érdekeit szolgálja. Kerüljön előtérbe a jövő generációjának minőségi oktatása. Az iskolák anyagi helyzetének stabilizálása. Az oktatási intézmények felújítása, akadálymentesítése. Fontosnak tartom új munkahelyek teremtését, ahol az anyák is lehetőséget kapnak olyan munka végzésére, ami mellett a család nem szorul háttérbe. És szeretnék élhetőbb várost a közbiztonság, és a tisztaság terén is.

Mindenki imádja az elsőt, mindenben, íme mi is csak Önöknek,csak most prezentálunk egy első szavazót:

- Én úgy gondolom, a fiataloknak is szavazniuk kell, mert ők is befolyásolhatják a problémák feltárását, illetve megpróbálnak azokon segíteni - mondja Takács Bence, 19 éves fiatalember. - Mivel dunaújvárosi vagyok, számomra fontos, hogy milyen önkormányzat fog működni az elkövetkező négy évben.

- És mit vár ön az elkövetkező időszaktól?

- Mindenképp szeretném, ha javulna az iskolák minősége. És mivel a Bánkiba járok, így különösen erre az iskolára gondolok. Nemcsak az oktatás, hanem maga az intézmény minőségére is. Legyenek használhatók az ajtók, ablakok, tűnjenek el a graffitik, legyenek melegebbek a tantermek.

Fontos lenne még a nagyobb sporttámogatás is. És itt nem csak a nagy, népszerű sportokra gondolok, mint a kézi, a jégkorong, hanem a kevésbé ismert, ám a fiatalok körében annál népszerűbb sportágakra, mint mondjuk a floorball, rögbi, futsal, stb.

Harmadik fontos témának a közbiztonság javítását tartom. Még több kamerával, kellene fokozni a biztonságot.

(lz)- fgy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.