Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Március 03. 09:04, csütörtök | Helyi

A Dunaújvárosi Kistérségért - Jegyzői Fórum

A Dunaújvárosi Kistérségért - Jegyzői Fórum

A jegyző kulcsember a településen. Ő az, aki összefésüli a döntéshozó választott képviselők akaratát a hatályos jogi környezet előírásaival követelményeivel. Sok múlik – épp ezért, főként kisebb településeken – a jegyzők n

A „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesület 2011. február végén Rácalmáson szervezte meg az esztendő első nagyobb léptékű rendezvényét, a kistérségi jegyzői fórumot, amely egyszerre volt tájékoztató és vitafórum. Az immár másfél évtizedes múltat maga mögött tudó egyesület filozófiája a kapcsolatépítés és partnerség, a nevében is kifejeződő hídszerep. Ami nem csak a Duna feletti átjutás szorgalmazásában öltött testet létének kezdetétől, hanem céljai között szerepelt és szerepel ma is a térségi párbeszéd segítése. Ez utóbbinak fontos állomása volt a jegyzői fórum, amelynek sikerében közreműködött az M8-DUNAHÍD Közhasznú Nonprofit Kft. és a Kistérségi Szinergia Közalapítvány.

Rauf Pál egyesületi elnök köszöntőjét követően Kigyóssy Gábor, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési ügynökség vezető tervezője tárta a megjelentek elé az Új Széchenyi Terv aktuális pályázati lehetőségeit. Többek között elmondta, ogy a jövőben gyorsabb eljárásra lehet számítani és a kifizetések ideje 60 napról 45 napra csökken. Ismertette a már nyilvánosságot kapott és a várható pályázati kiírásokat, megjelölve utóbbiak megnyitásának, hozzáférhetőségének várható idejét is.

A továbbiakban a „HÍD” Egyesület munkaszervezete, az M8-DUNAHÍD Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője és teljes csapata mutatkozott be felkínálva szaktudását és segítségét a Dunaújvárosi Kistérség falvainak, városainak.

1,3 milliárd forint nem kis pénz! Sikeres pályázataival ennyit „hozott” a kistérségbe mostanáig az M8-DUNAHÍD, amely immár 12 éve áll a kistérség szolgálatában, főként területfejlesztési feladatokat és azzal összefüggő előkészítő tevékenységeket vállalva. A kicsi, de felkészült csapat eddigi munkájának nem jelentéktelen részét képezte a lobbitevékenység (autópálya, Duna-híd, kikötő), ám fő profiljaik közé sorolandó a pályázatírás, pályázatkezelés, a projektmenedzselés, a rendezvényszervezés (nemzetközi konferenciától klubrendezvényig), a honlapkészítés, dizájn és kommunikáció.

A csapat tagjai: Gajzágó Gergő, Zámbó Brigitta programmenedzserek, Szollár Zsuzsa, Tiringer Judit projektmenedzserek, Varga István innovációs menedzser, Kovácsné Kemény Gyöngyi titkárságvezető. A csapatot Rohonczi Sándor ügyvezető fogja össze és irányítja.

A bemutatkozó és tájékoztató előadásokat vitafórum követte. Amelyen a csapat vezetője, tagjai és a jegyzők között hasznos párbeszéd alakult ki. Főként arra keresték a választ: Mi kell a jó pályázathoz?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.