Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. Május 23. 06:34, hétfő | Helyi
Forrás: Bachrathy Kornél

A gorillák jobbak a hősöknél

A gorillák jobbak a hősöknél

Gorillaz - Heroes 36:12 - amerikai futball, Az eredmény negyedenkénti alakulása (hazai pontok elől):

1. negyed 15:0

2. negyed 13:12

3. negyed 8:0

4. negyed 0:0

Végeredmény: 36:12

Pihenésre nem sok idő marad, ugyanis jövő

Íme a meccs: Szikrázó napsütésben került sor a Gorillák első és egyben utolsó hazai alapszakasz mérkőzésére. A korábban elmaradt két találkozó után végre a hazai gyepet koptathatták az Ezüsthátúak, ellenfelük az Eger Heroes volt.


Egyértelmű esélyese volt a hazai gárda az összecsapásnak, a tabellán az újvárosiak neve mellett 4:0, míg vendégeiknél 0:4 szerepelt a találkozót megelőzően a tabellán. Nagyon fontos volt a győzelem, mivel ha a Gorillák megnyerik az alapszakaszt, könnyebb sorsolásban bízhatnak a rájátszásban. Ehhez pedig sem az Eger, sem pedig jövő héten a Titans ellen nem lehet hibázni.

Ennek megfelelően kezdtek az Ezüsthátúak, védelmük egyből puntra kényszerítette a Hősök támadóit. Jól is indult az első hazai támadássorozat, de az ellenfél célterületén megdöccent a gépezet. Grátz Vilmos, a hazaiak edzője 4. kísérletre meglepőt húzott, punt helyett Juhász Attila (#5) irányítóval futtatta meg a first downhoz szükséges yardokat, aki olyannyira belelendült, hogy egészen az egriek 10 yardos vonaláig jutott, mielőtt földre vitték volna. Néhány jó erőfutás után Schwarz Ferenc (#42) szerezte meg a mérkőzés első touchdownját. Ezt követően két pontos extrára mentek a hazaiak, Gallai Dávid (#18) passzolt kiforgás után testvéréhez, Gallai Róberthez (#4), aki szép mozdulattal húzta be a labdát a végzónában, 8:0-ra módosítva az eredményt. A vendégek támadói újabb driveot vezethettek, de ezúttal sem tudtak túljárni a hazai védők eszén. Belső és szélső futásaikat is jól fogták a fekete mezesek.


A harmadik kísérletnél Munkácsi Tibor (#53) támadta a szélen az irányítót, 10 yardos mínuszban sackelve a QB-t. Következhetett egy újabb punt, majd a Gorillák támadói kezdtek driveot. Kovács Péter (#30) termelte a yardokat, sok first downt szerezve a mérkőzésen, néhány play után újra a vendég végzóna előtt találta magát a hazai támadósor. A hátralévő 2 yardot Gallai Dávid futotta meg a falemberek között. Baranyai János (#59) berúgta az extrapontot, 15:0.


A második negyedben magukra találtak az egriek. Az előzetes várakozásokkal ellentétben nem passzoltak túl sokat a találkozón, ellenben kiváló futójátékosaikkal egyre többször hozták zavarba a Gorillák védőit, de az első drive még nem hozott számukra eredményt. Azonban ebben a negyedben is a hazaiak örülhettek először, néhány jó futás után Gallai ívelte fel a labdát elkapója felé, Rácz Balázs (#15) pedig védővel a nyakán szelidítette meg a bőrt az end zoneban, megszerezve ezzel csapata harmadik TD-jét a meccsen. Baranyai extrája kimaradt, 21:0. Mikor a hazaiak már megnyugodhattak volna nagy elánnal kezdett támadni a Heroes, remek RB-jük begyújtotta a rakétákat és félpályás futása során a Gorillák csak saját 2 yardosukon tudták megállítani. Másodikra sikerült betuszkolni a labdát erőfutással, Antal István (#4) révén szépített az Eger, 21:6, az extrát a Gorillák blokkolták. Az újvárosi támadók pontjaira így igen nagy szükség volt, hogy ne tudjon felzárkózni a vendég csapat, jól haladtak Kovács és Schwarz futásaival, ráadásul Bachrathy Dániel (#14) screen passzt elkapva is loholt 15 yardot, de néhány centivel az end zone előtt földre vitték. A közeli szituációt Schwarz zárta erőfutással, sikeres Baranyai extrával 28:6.


Talán már a félidei sípszót várták az Ezüsthátúak védői, ugyanis korábbi futását lemásolva, a vendégek villámléptű futója újra meglépett, ezúttal senki sem tudta megállítani, Antal István 50 yardos futott touchdownnal hozta közelebb az Egert. Az extránál rossz snap után az egri holder próbált befutni a végzónába, de még éppen sikerült megállítani, 28:12. Néhány Gorillaz passzjáték belefért a hátralévő egy percbe, Gallai előbb Bachrathy Kornélt (#11) találta meg screen passzal, aki a félpályánál lépett ki az oldalvonalon. Ezt követően a fiatal irányító megeresztett egy rakétát Rácz felé, aki el is kapta a passzt az end zoneban. Mielőtt azonban nagyon megörült volna a hazai csapat a gyors pontszerzésnek, a bírók visszafújták a TD-t, ugyanis a hazai támadófal játékosa előre ment a passznál, maradt tehát a bosszankodás és a 10 yard büntetés. Az utolsó passz sikertelen volt, magabiztos hazai vezetés mellett vonulhattak árnyékba a csapatok a félidőben.


A harmadik negyed Gorillaz driveal indult. A Wildcat formáció (irányító nélküli felállás) nem hozott sikert, könnyedén állította meg a támadósorozatot az Eger. A vendég offense viszont nem tudta ott folytatni, ahol az előző játékrészt abbahagyta, sikerrel állította meg próbálkozásaikat az újvárosi védelem. Ami nem megy nem kell erőltetni alapon felhagyott a Wildcat formációval az újvárosi csapat és visszatért jól bevált játékaihoz. Bachrathy Kornél kapott el egy labdát a szélen és szerzett first downt, majd néhány futójátékkal később Juhász újra megtalálta elkapóját, ezúttal egy screen passzal. A Gorillák Tightendje remek blokkok mögött, a pálya közepén futott 20 yardot az end zoneig, három év után újra pontokat szerezve csapatának, az extra mellé ment, 34:12. A gólörömként a kapufán elkövetett zsákolást nem értékelték a bírók, büntetésként 15 yarddal hátrébbról rúghatott kickoffot a pontszerzés után Baranyai, a hazaiak rúgójátékosa.

A végig döcögő kirúgások után ezúttal derekasat bombázott a labdába, az ellenfél 35 yardosán sikerült megállítani a Heroes visszahordását. Hamar puntra kényszerítette a hazai védelem az egrieket, őrizte magabiztos előnyét a Gorillaz. Az Ezüsthátúak újabb driveja is jól alakult, a szokásos futások mellett Madarász Attila (#80) elkapása hozott first downt, újra egészen közel kerültek a hazaiak a végzónához. Ezúttal azonban nem sikerült begyötörni a labdát, Schwarzot időben fogták meg az egri védők negyedikre, így saját 1 yardosáról támadhatott a Heroes. A korábban sokszor sikeresen végrehajtott szélső futás kockázatos húzás volt az end zoneban, a jól érkező fekete mezesek gyűrűjéből nem tudott kiszabadulni a vendégek futójátékosa. Kövesdi Istvánnak (#32) sikerült is levinni a végzónában, aminek az eredménye safety lett, azaz 2 pontot szereztek a Gorillaz védők, 36:12, ráadásként megszerezték a támadás jogát is. Rácz visszahordása után véget ért a játékrész, fordultak a csapatok.


A drive jól indult, de a Hősök védelme végül megállította a támadássorozatot, első ízben puntolt a Gorillaz a mérkőzésen. A Heroes bemutatott még néhány sikeres futójátékot, de passzaikat jól semlegesítette a hazai védelem, így pedig nem lehetett már komoly esélyük a pontszerzésre. A hazaiak is hibáztak, Gallai passzát egy vendégjátékos húzta le a levegőben, így a Gorillák védelmének kellett újra tartania az eredményt. Miklós István (#77) és Tóth-Pál János (#24) villant, kemény szereléseket kiosztva, de a túloldalon is láthattunk komoly ütközéseket. Hegedüs Dániel (#43), a hazaiak futója szaladt bele kemény csattanásba egy punt utáni visszahordásnál, amikor két nála jóval nagyobb játékos egyszerre tarolta le oldalról látványosan. A karambol után azonban nem jött zavarba, a nézők legnagyobb meglepetésére előbb pattant fel mint a gázolók, kiérdemelve ezzel a szurkolók és a pályán lévők elismerését. A Gorillák újabb támadósorozata is elhalt negyedik kísérletben, egyre többet hibázott mindkét offense. Nem is sikerült a záró játékrészben a pontszerzés egyik félnek sem, véget ért a találkozó.


Jó hangulatú, igen sportszerű mérkőzést tekinthetett meg a kilátogató 200 néző, ahol a játékvezetésre sem lehetett panasz. Mindennél beszédesebb a büntetések száma, mindössze 40 yardot kaptak a hazaiak, ám ennél is kevesebbet, csupán 5 (!) yardot dobtak a Hősökre a zebrák. Ennek köszönhetően folyamatos volt a játék, látványos, közönségszórakoztató produkciót nyújtottak a felek. Hálás is volt a közönség, vastapssal jutalmazta a csapatokat a pacsizás után, ezúton köszönjük a kilátogatóknak a buzdítást!

Fotók:id. Bachrathy Kornél, Kárpáti Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.