Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Október 03. 20:10, vasárnap | Helyi

A győztes mindent visz?

A győztes mindent visz?

Több , mint 56 százalék volt a részvételi arány négy évvel ezelőtti önkormányzati választásoknál. Városunkban 46,44 volt az akkori részvétel. Ma biztos, hogy nem éri el a negyvenet sem. Akkoriban 15 egyéni képviselőt, s párt list

Nem csupán a képviselők száma, hiszen 10 egyéni és 5 listás képviselőnk lesz és a polgármester, hanem el is tűnnek szervezetek és személyek a közgyűlésből.

Ami egyértelmű, hogy egy évtizeden mérleg szerepben egyensúlyozó LÉSZ egyelőre már a múlté, mint ahogy a Civil Választási Szövetség is felmorzsolta még a ciklus alatt saját magát. Hová tűnik Somogyi György? Kántor Károly? Szekeres György ? Elköszön dr. Kálmán András. Elhomályosulnak az egy ciklusos arcok is. Most majd új arcokat, új neveket tanulunk vagy a régieket új szerepben.

Latolgatások a levegőben. A képviselőséghez kötött beosztásokkal vajh mi lesz? Kik kerülnek ki, kik maradhatnak. Születnek-e háttér alkuk, vagy a győztes mindent visz… Hmm hamarosan minden kiderül.

Az biztos,hogy az alacsony részvétel , első sorban a Fidesznek kedvez. Szinte boríték bontás nélkül nagy elemzési készség és képesség nélkül is nyilvánvaló, hogy az a megközelítő hatvan százalék, aki nem voksolt, az nem látott sem alternatívát, sem célt, hogy döntsön.

Éppen ezért nagy teher hárul a feltehetően Fideszes többségű közgyűlésre, be kell bizonyítani a bizonytalanoknak is , hogy valóban nincs ellenük, mellettük más alternatíva. És ez nem egy irigylésre méltó helyzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.