Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Október 07. 20:57, csütörtök | Helyi

A Lombos köz rendezési terve

A Lombos köz rendezési terve

Dunaújváros főépítészi irodája nemrég elkészíttette a Lombos köz rendezési tervét. Amit a városháza főépítészi irodáján (városháza „A” épület I. emelet) az érdeklődők 2010. november 3-ig ügyfélfogadási időben megtekinth

A Lombos köz rendezési terve

Dunaújváros főépítészi irodája nemrég elkészíttette a Lombos köz rendezési tervét. Amit a városháza főépítészi irodáján (városháza „A” épület I. emelet) az érdeklődők 2010. november 3-ig ügyfélfogadási időben megtekinthetnek.

Régi, úgy 30 éves adósságot kíván rendbe hozni a jóváhagyás előtt álló tervdokumentáció.

Az idősebb dunaújvárosiak még emlékeznek arra az időszakra, amikor egyetlen személyautó javító szakműhely, a Béke téri AFIT szerviz (valamint az autóklub kis műszaki állomása) létezett csupán.

A Béke téri szerviz a helyszűke miatt, és mert kötelezték a roncsautók fogadására és tárolására is, a kiserdő rovására bővítette területét a város jóváhagyásával, főként a Majakovszkij (ma Béke út) mentén.

A rendszerváltozást követően a privatizált szakműhelyt átépítették és kiegészítették egy elegáns autószalon-résszel. Ekkor nyerte el mai formáját az épületcsoport, a cég neve pedig Auto Formula Kft. lett.

Nemrég újabb bővítést tervezett az autószalon. Ekkor derült ki, hogy a földhivatalnál nyilvántartott telekhatár nem egyezik a több évtizede fennálló tényleges területhasználattal.

Az elkészült és közszemlére tett rendezési terv (amely a Lombos köz rendezési terve és helyi építési szabályzata nevet viseli) lesz hivatott legalizálni jóváhagyását követően a múltbeli mulasztást.

Az elkészült rendezési terv szerint az autószalon területe (papíron) másfél ezer m²-rel lesz nagyobb, a véderdőé pedig ugyanennyivel kisebb. A másik változtatás Béke téri parkolók szalon előtti részére vonatkozik; annak 2300 m²es része az autószerviz területéhez fog tartozni, de parkoló-funkciója a jövőben is változatlan marad.

A rendezési terv az említetteken túl más változtatást nem tartalmaz. Megismerhető a tervből, hogy elkészült egy tervi elgondolás a Béke tér közlekedésének kettős körforgalommá alakítására, amit az Autó Formula Kft. kérelmére végrehajtandó mostani tervmódosítás nem fog akadályozni.

cs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.