Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Október 09. 09:31, szombat | Helyi

A magyar csoda

A magyar csoda

Legyőztük San Marino futball-csapatát. A győzelem fényes csillaga ragyog a nemzeti büszkeségünk egén. Gyönyörű közhely, szinte bepárásodott a szemem tőle. Mármint ahogy elképzelem nemzeti büszkeségünk egét.

Vannak azért örömteli események kétségtelen. Nyolc gól azért nyolc gól, s úgy hogy még ellenfél is volt a pályán, ez azért nem semmi.

Most ne fanyalogjanak, hogy kontinensünk leggyengébb csapata ellen győzni nem nagy kunszt, mert ez egyszerűen kukacoskodás. Kákán csomó keresése meg hasonlók. Az sem érv, hogy az egész San Marinoban nem laknak annyian mint Szekszárdon, és Dunaújváros pedig már két San Marino méretű lakosságilag, mert ez is csak örömrontás. Különben is , lehet, hogy Pálhalma legjobbjai ellen nem is tudott volna a magyar nemzeti 11 ennyi gólt rúgni.

Tehát örüljünk teljesen önfeledten, mert megvan a magyar csoda receptje.

Az egész sápítozós országnak megvan a tökéletes receptje arra, hogyan láboljunk ki lelkileg, érzelmileg a mélypontról.

Az ugye, teljességgel nyilvánvaló, hogy legtöbb bajunk gyökere a nemzeti pesszimizmusunk . Hogy túl sokat sopánkodunk,bármi jó is történik velünk, annak csak a negatív dolgait látjuk. Minket mindig balsors tép, meg szenvedés, meg ha alacsony a forint euro az nagyon rossz, mert exportból élnénk, ha magas az még rosszabb, mert a hiteleink. Ha segély-házat kap valaki, akkor miért akkorát és olyan anyagból, ha esik, akkor nagy kicseszés, ha nem esik,akkor ez a fránya szárazság…

És lőn…. Íme itt a megoldás mindenre,hogy a boldogság és a felhőtlen öröm országává válhassunk. A nyolc gól alatt olyan önfeledt örömködést pályán kívül és belül keveset láttam. Egy sikeres támadást San Marino kapuja ellen olyan tánclépések követték, olyan őrjöngés, hogy ember azt hitte volna, hogy éppen a spanyol válogatott borul le a lábaink elé a magyar földre. Így van ez rendben. A győzelem, az győzelem. Egy mérkőzés végének a sikeres befejezése.

De visszatérve, mi is a magyar csoda? Ha kellően alacsony célt tűzünk ki, akkor azt biztos, el is érjük. Legyen San Marino a példa arra, hogy előbb egy egészen picit kell álmodni.

Tehát nagyban és kicsiben minél több San Marinoval erősítsük meg önértékelésünket. Ne az államtól várjunk el mindenféléket magunknak, meg a politikusoktól meg a főnökeinktől…Ezek melegágyai a pesszimizmusnak.

Tűzzünk ki önmagunk számára elérhető célokat. Kicsiben kell kezdeni, ez a totális boldogság titka.

Én például mindjárt idomítani kezdem a kutyámat… Megmondom neki, hogy egyen.. egye el a macskák elől a kaját… nagyon boldoggá tesz, ha majd engedelmeskedni fog nekem. Mindig is éreztem, hogy van tehetségem az állatidomításhoz… lépésről lépésre kell haladni…Csak mi legyen a macskákkal? Ez a fránya pesszimizmus csak előtör… De nem hagyom magam. Kezdjék ők is az elején találjanak maguknak egeret. Mondtam, hogy egészen kicsiben kell kezdeni.

Fekete Györgyi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.