Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Március 02. 07:13, szerda | Helyi

A Petőfi iskola él...

A Petőfi iskola él...

Bár a bezárás réme ott lebeg az iskola felett, mégis normális életet él a Petőfi iskola: tanít, nevel. S ez megnyugtató, mint az is, hogy szülői hírek szerint a jövője is biztató, azt hallották, hogy elvonulnak fejük felől a koncepcion

Az alapfokú Alma Mater újra közel hozta a művészetet a diákok és az odalátogatók számára. A 2011. március 1-én megnyílt mini kiállításon a SKICC Alkotócsoport mutatkozik be az érdeklődők számára. A gyermekek és a látogatók Bellák Ica, Fridrich Vera, Fridrich Zsolt, Iványi Matild, Kalácska Ágnes, Kalácska Gábor, Körmendi Sándor, Melkovics Tamás, Pats Dániel és természetesen Pats József műveivel ismerkedhetnek meg, egészen e hónap végéig.

A kiállítás megnyitóján a Petőfi harmadikos diákjának, Szalai Boglárkának hegedűszólóját követően Bernáth Tímea igazgatóhelyettes asszony, majd Rideg István igazgató mondott rövid köszöntőt. A sok csillogó szempárhoz pedig dr. Kukorelli Katalin, a Dunaújvárosi Főiskola Kommunikációtudományi és Tanárképző Intézet Déri János Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének vezetője szólt meghitt szavakkal.

- Itt érzi igazán diák, tanár és szülő, hogy a művészet hozzájuk, értük, értetek szól. Ha úgy tetszik, a művészet a Petőfibe ma házhoz jött… A közvetített kommunikáció a művészet jelenlegi és leendő pártolóihoz beszél. Kihallani hangját – maga a csoda. Itt tetten érhető, ha megszólal egy-egy kép, vagy szobor, amelynek vélhetően külön örül a művész is. A kis emberpalántákban kialakítani az igényeket, az egyik legszebb, legnemesebb feladat.

„Az iskola és a kiállítás a Római városrész színes színfoltja” – hangzott el, mintegy az ünnepélyes megnyitó zárszavaként, Horváth Blanka szavalata, Máté Lili és Jurik Liliána produkciója előtt.

„A szép elvarázsol, a fenséges magával ragad.” (Fazekas István)

Jöjjön el Ön is hozzánk, hogy elvarázsolhassák az ifjú tehetségek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.