Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Október 19. 10:28, kedd | Helyi
Forrás: HVB szóvivő

A veszélyeztetett területen maradtak 14-en

A veszélyeztetett területen maradtak 14-en

Újabb, a Táborállás hétvégi állapotára vonatkozó közleményt kaptunk Németh Tündétől, a helyi védelmi bizottság sajtószóvivőjétől, amely még a hétfő délutáni, az érintett lakosság képviselőivel történt polgármesteri egyezt

Újabb tájékoztatás a Barsi D. u. – Üdülő sor - – Ágacska u. – Palánk sor által határolt területen fennálló vészhelyzettel kapcsolatban.

Összegezve a hétvégi munkafolyamatokat és intézkedéseket:

A korábban már meghirdetett intézkedések jelenleg is folyamatban vannak, az eddigi adatok alapján, 14 lakos maradt a táborállási házukban, a többi érintett lakó legalább az éjszakára elhagyja a veszélyessé vált területet.

A tűzoltók jelenleg is végzik a vizek elszívatását, a rendvédelmi szervek pedig továbbra is ellenőrzésük alatt tartják a behatárolt területet. A városüzemltetési iroda a továbbiakban is folytatja az árokásással, a csapadékvíz-elvezetéssel, illetve a keletkezett üregek agyaggal történő feltöltésével kapcsolatos munkálatokat.

Az Üdülő sort zsákutcává alakítják, ezzel megakadályozva a Rácalmásról történő közlekedést, és biztosítva az út tehermentesítését. Valamint ezzel egyidőben a Harcsa utca egy része is lezárásra kerül, az azon a részen keletkezett vízátfolyások miatt.

Folyamatos a talajmozgás ellenőrzése, amíg a helyzet nem súlyosbodik – melyet jelentősen befolyásolhat a csapadékos időjárás – az eddigi ütemterv szerint folynak a szükséges intézkedések.

A mai napon, Cserna Gábor polgármester személyesen találkozik (ez a találkozó időközben lezajlott) az érintett terület lakosainak kapcsolattartóival, akik a lakosság- időközben felmerült - igényeit és javaslatait tolmácsolják a Helyi Védelmi Bizottság irányába, ezzel is megkönnyítve a lakosság és a szakemberek munkájának összehangolását, és a kialakult helyzet mielőbbi rendezését.

2010. október 18.

Németh Tünde

szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.