Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. November 11. 21:42, vasárnap | Helyi

Abronccsal segítettek

Abronccsal segítettek

A Hankook Tire Magyarország Kft. több mint 1300 téli gumit adományoz a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, a Magyar Vöröskeresztnek és az Országos Mentőszolgálatnak.

Az adományozott abroncsok értéke több mint 20 millió forint, így ez minden idők legnagyobb abroncs adományozása Magyarországon.

Az úttörő kezdeményezés célja, hogy vállalatunk kifejezze elkötelezettségét a környezeti és társadalmi ügyek mellett.

Társaság már több hasonló akciónak is részese volt, már korábban is adományoztunk téli autógumit a Dunaújvárosi Mentőszolgálat számára, valamint főtámogatóként vettünk részt az 5. Gyerek ARC rajzverseny és kiállításon. Mindemellett számos helyi rendezvényt is támogattunk a dunaújvárosi régióban: így a Parázs-Varázs Fesztivál és a Rácalmási Tökfesztivál is ezek közé tartozik.

  • Mivel a társadalmi felelősségvállalás a vállalatok egyik legfőbb kötelessége a 21. században, és mivel a Hankook jelentős társadalmi és gazdasági szereplő Magyarországon, ezért kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy minden lehetséges módon támogassuk a közösséget, amelyben működünk – hangsúlyozza Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország ügyvezető igazgatója. – Az Abroncsadományozási Programunk célja, hogy segítsük azokat, akik minket segítenek. Éppen ezért támogatottnak olyan országos hatókörű szervezeteket választottunk, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot tesznek. Abroncsgyártó vállalatként a legnagyobb érték, amit felajánlhatunk, természetesen a termékünk, ezért indítottuk el az Abroncsadományozási Programunkat.

A partnerszervezetek kiválasztásakor a Hankook figyelembe vette, hogy a szervezet országos hatókörű legyen, non-profit orientáltságú; és a társadalmat kell szolgálnia olyan tevékenységek végrehajtásával, mint az életmentés, sürgősségi ellátás, vagy sürgősségi szállítás. Ezeket a kritériumokat figyelembe véve a Hankook Tire a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, a Magyar Vöröskeresztnek és az Országos Mentőszolgálatnak adományoz abroncsot 2012-ben.

Dr. Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, rendkívül elismerően nyilatkozott az adományról:

  • Az Országos Mentőszolgálat hálás a Hankook-nak az adományért. Tevékenységi körünkbe tartozik az életmentés is, így munkánk során sokszor nagyon nagy a tét. Ezek az adományok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy gyorsabban és eredményesebben hajtsuk végre feladatainkat.

Dr. Bakondi György a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója is csatlakozott az OMSZ főigazgatójához:

  • Amikor sürgősségi esetekhez rohanunk, meghatározó fontosságú, hogy milyen gumit használunk sürgősségi járműveinken. Kritikus szituációkban minden perc számít és minden apró hiba komoly problémát okozhat az utakon”
  • Országszerte számos járművet működtetünk, amelyek több ezer kilométert futnak évente és így körülbelül 30.000 ember ellátását teszik lehetővé minden évben. Emiatt a gumiabroncsaink nagyon hamar és könnyen elhasználódnak, így rendkívül hálásak vagyunk a Hankook-nak a nagyvonalú adományért” – hangsúlyozta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A Hankook hosszú távú stratégiájának része a fent említett, már meglevő programok folytatása így tervezi az Abroncsadományozási Program bővítését és kiterjesztését is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.