Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2012. November 11. 21:42, vasárnap | Helyi

Abronccsal segítettek

Abronccsal segítettek

A Hankook Tire Magyarország Kft. több mint 1300 téli gumit adományoz a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, a Magyar Vöröskeresztnek és az Országos Mentőszolgálatnak.

Az adományozott abroncsok értéke több mint 20 millió forint, így ez minden idők legnagyobb abroncs adományozása Magyarországon.

Az úttörő kezdeményezés célja, hogy vállalatunk kifejezze elkötelezettségét a környezeti és társadalmi ügyek mellett.

Társaság már több hasonló akciónak is részese volt, már korábban is adományoztunk téli autógumit a Dunaújvárosi Mentőszolgálat számára, valamint főtámogatóként vettünk részt az 5. Gyerek ARC rajzverseny és kiállításon. Mindemellett számos helyi rendezvényt is támogattunk a dunaújvárosi régióban: így a Parázs-Varázs Fesztivál és a Rácalmási Tökfesztivál is ezek közé tartozik.

  • Mivel a társadalmi felelősségvállalás a vállalatok egyik legfőbb kötelessége a 21. században, és mivel a Hankook jelentős társadalmi és gazdasági szereplő Magyarországon, ezért kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy minden lehetséges módon támogassuk a közösséget, amelyben működünk – hangsúlyozza Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország ügyvezető igazgatója. – Az Abroncsadományozási Programunk célja, hogy segítsük azokat, akik minket segítenek. Éppen ezért támogatottnak olyan országos hatókörű szervezeteket választottunk, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot tesznek. Abroncsgyártó vállalatként a legnagyobb érték, amit felajánlhatunk, természetesen a termékünk, ezért indítottuk el az Abroncsadományozási Programunkat.

A partnerszervezetek kiválasztásakor a Hankook figyelembe vette, hogy a szervezet országos hatókörű legyen, non-profit orientáltságú; és a társadalmat kell szolgálnia olyan tevékenységek végrehajtásával, mint az életmentés, sürgősségi ellátás, vagy sürgősségi szállítás. Ezeket a kritériumokat figyelembe véve a Hankook Tire a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, a Magyar Vöröskeresztnek és az Országos Mentőszolgálatnak adományoz abroncsot 2012-ben.

Dr. Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, rendkívül elismerően nyilatkozott az adományról:

  • Az Országos Mentőszolgálat hálás a Hankook-nak az adományért. Tevékenységi körünkbe tartozik az életmentés is, így munkánk során sokszor nagyon nagy a tét. Ezek az adományok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy gyorsabban és eredményesebben hajtsuk végre feladatainkat.

Dr. Bakondi György a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója is csatlakozott az OMSZ főigazgatójához:

  • Amikor sürgősségi esetekhez rohanunk, meghatározó fontosságú, hogy milyen gumit használunk sürgősségi járműveinken. Kritikus szituációkban minden perc számít és minden apró hiba komoly problémát okozhat az utakon”
  • Országszerte számos járművet működtetünk, amelyek több ezer kilométert futnak évente és így körülbelül 30.000 ember ellátását teszik lehetővé minden évben. Emiatt a gumiabroncsaink nagyon hamar és könnyen elhasználódnak, így rendkívül hálásak vagyunk a Hankook-nak a nagyvonalú adományért” – hangsúlyozta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A Hankook hosszú távú stratégiájának része a fent említett, már meglevő programok folytatása így tervezi az Abroncsadományozási Program bővítését és kiterjesztését is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 08:00, péntek | Helyi

Új mozi , új üzemeltető

Különleges mozis élmény várja majd a kívül belül megújult Dózsa Mozi centrum látogatóit.

2020. Május 16. 10:45, szombat | Helyi

Fejlesztés- 1,8 Mrd Ft-ot fordítottak a dunaújvárosi Interspar -ra

Spar Magyarország nem állt meg a fejlesztésekben

2020. Május 07. 07:30, csütörtök | Helyi

Dunaújváros mellett ruház be a török Yaris Kabin

A munkahelyeket teremtő új befektetéseknek köszönhetően Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2020. Április 09. 09:29, csütörtök | Helyi

Egy napra önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

Első kézből szerzett tapasztalatokat Pintér Tamás a nyugdíjasok ellátásáról