Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2012. Augusztus 09. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Agyi kapcsolatokon múlik az intelligencia

Agyi kapcsolatokon múlik az intelligencia

Egy új kutatás szerint az intelligencia szintjét nagyban befolyásolja, hogy hogyan kapcsolódik az agy baloldali prefrontális kérege az agy más részeivel. A kutatók szerint a kapcsolódás mikéntje megjósolhatja az egyéni intelligencia szintet - írja a HealthDay.

A kutatók azalatt tették felfedezésüket, mikor azt vizsgálták, hogyan működik az agy pihenés, illetve különböző mentális odafigyelést igénylő feladatok elvégzése közben.

Megállapították, hogy az intelligencia szint azon múlhat, hogy az említett prefrontális rész mennyire jó kapcsolatban van az agy többi részével. A kutatók szerint ez a prefrontális terület pedig azért olyan fontos, mert tulajdonképpen ez az agyi aktivitás központja, kicsit olyan szerepet tölt be, mint a karmester egy zenekarban, vagyis utasításokat ad.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 25. 15:32, vasárnap | Életmód

Koponyák alapján alkottak látványos 3D-modelleket a kutyák agyáról magyar kutatók

Digitalizált koponyák alapján rekonstruálták az ELTE és a Kaposvári Egyetem kutatói 24 kutyafajta és 4 vadon élő farkasféle agyát - tájékoztatta az ELTE az MTI-t.

2020. Október 25. 07:00, vasárnap | Életmód

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

A gyógyszerpiac első igazán hatékony izomgörcsoldója lehet az MPH-220 nevű hatóanyag-jelölt - mondta a gyógyszer-fejlesztést végző, Motor Farmakológia Kutatócsoport vezetője szombaton az M1 csatornán.

2020. Október 22. 17:08, csütörtök | Életmód

A klímakutatók a legtöbbet repülő tudósok

A klímakutatók, elsősorban a professzorok jóval többet repülnek, mint a többi tudós, de hajlamosabbak is arra, hogy lépéseket tegyenek repülőútjaik csökkentésére vagy ellentételezésére -derült ki egy globális elemzésből.

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben