Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2013. December 16. 09:44, hétfő | Helyi

Ajánlja Ön is kedvenc háziorvosát!

Ajánlja Ön is kedvenc háziorvosát!

Az Országos Alapellátási Intézet immáron negyedszer írja ki pályázatát, hogy növelje a hazai, illetve a határon túli háziorvosok és nővérek presztízsét, megbecsülését.

Bár a kezdeményezés 4 éves, a szándék, hogy megjutalmazzák a legjobb praxisokat: már több évtizedes. Idén is, mint tavaly a nemzethez tartozásra tevődik a hangsúlyt, így a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé.

"Az év praxisa a Kárpát medencében" díjat, 10-10 háziorvos nyerhet el- munkatársaival, a nővérekkel együtt- a páciensek, illetve az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok javaslata alapján, a határon innen és a határon túl. Ezért a páciensek mellett idén is várjuk az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok javaslatait is! Nem a stílust, nem a bravúros műfaji megoldást, hanem a történetet, és a praxist díjazzák.

A jelöléseket, a gyógyulások történetét a www.azevpraxisa.hu ajánló oldalára küldhető be 2014. március 10-ig.

Csak rá kell kattintani a www.azevpraxisa.hu portálra, elolvasni a pályázati kiírást, és leírni a kedvenc sztorit, majd névvel - címmel elküldeni a megadott címre. Lehet írni az orvos és a nővér szaktudásáról, empátiájáról, a jó orvos-beteg kapcsolatról, a bizalomról, egy- egy küzdelmes gyógyulásról, és persze az életmentésről, illetve mindarról, ami egyénileg a legfontosabb.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 16. 07:18, péntek | Helyi

Dunaferr: botrányos a helyzet

A Vasmű krízishelyzete továbbtart. A cégvezetés vagy annak képviselői nagyvállalathoz nem épp illendő stílusú közleményben kérték, hogy ne nyilatkozzon Cserna Gábor és az MSZP sem a vállalat helyzetéről.

2020. Október 15. 20:00, csütörtök | Helyi

Az októberi közgyűlés főbb döntései

A pentelei főtérről áttelepítendő a szovjet emlékmű, kollégiumból rendőrlakások, lesz Borovszky Ambrus eméékpark.

2020. Október 12. 13:08, hétfő | Helyi

Pintér Tamás csütörtök délelőttre összehívta városunk közgyűlését

A szokottnál kevesebb téma szerepel az október 15-én esedékes közgyűlésen. Rendeződhet a kertváros kollégium jövője. Módosul több háziorvosi körzet szerződése, Új tagokat választanak egy területcserét előkészítő bizottságba.

2020. Október 02. 09:54, péntek | Helyi

Folytatódik a lomtalanítás Dunaújvárosban

Ezúttal a Béke városrészben folytatódik a lomtalanítás.