Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2018. Március 25. 18:56, vasárnap | PR

Akár többezer forinttal is csökkenthető a havi fűtésszámla

Akár többezer forinttal is csökkenthető a havi fűtésszámla

Sokak számára jelent problémát a családi házak befűtése a hideg téli hónapok során. Az extrém magas költségek egyik lehetséges oka a nem megfelelő szigetelés. Mutatjuk, mire érdemes különösen odafigyelni, ha szeretnénk leredukálni a

Az otthonunk melege nem csupán a homlokzati falak szigeteltségétől függ. Első hallásra, talán megdöbbentőnek tűnik a tény, hogy ha a födém nincs, vagy nem megfelelőképpen van szigetelve, az akár 20-30%-al is megnövelheti a fűtés költségeket. Ha jobban belegondolunk, akkor viszont nagyon is logikus, hogy elsősorban felfelé áramolva, a födémen keresztül szökik meg a meleg, hiszen alapvető fizikai törvényszerűség, hogy a meleg levegő felfelé szál. Hatványozottan igaz ez, ha például a ház homlokzati fala már szigetelve van, de a födém még nincs, hiszen ilyenkor a kettő találkozásánál keletkezett hőhidak hatása is érvényesül.
Mindebből következik, hogy a padlástér szigeteléséhez érdemes vastagabb szigetelőanyagot használni, mint a külső falakhoz. A szigetelőanyag lerakásakor a táblák pontos illesztése és ragasztása alapvető fontosságú. Akár a 20-30 cm-es szigetelés sem ritka a padlásfödém esetében, és ezt még erősebbé, hatékonyabbá lehet tenni, ha szigetelőanyagot két rétegben rakjuk fel. A tető utólagos szigeteléséhez gyakran használnak kőzetgyapot szigetelést, mert ez a szálas szigetelőanyag remek hő- és hangszigetelő, illetve kiváló páraáteresztő képességgel rendelkezik.
A padlásfödém megfelelő hőszigetelése a téli hónapok mellett nyáron is szerepet játszik az optimális hőmérséklet kialakításában, ugyanis egy jól szigetelt födém elzárja a cserepek alatt megrekedt forró levegő útját, s nem engedi azt lejutni az egyébként is meleg lakás felé. A szigetelőanyag kiválasztásakor azt mindenképpen érdemes átgondolni, hogy járható vagy nem járható padlásfödém szigetelésre van szükségünk. Ha járható lesz, akkor a hőszigetelési szempontokon kívül a padláson való közlekedés biztosításának is figyelmet kell szentelni. A szigetelőanyag feletti járóréteg kialakításához nagyméretű táblákra van szükség, s itt az OSB ideális választás. Az OSB lapokat könnyen megmunkálhatjuk, jó szögtartó tulajdonsággal bírnak és nincsennek bennük gyengébb szilárdságú pontok. Érdemes kiemelni az anyag remek vízálló képességét, hisz az OSB követelménye, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságos körülményeinek, és ha nedvesség éri, az anyag akkor is megtartsa merevségét és szilárdságát. Mivel a lapok kemények és jól terhelhetők, ezért kiváló választást jelent az OSB a járóréteg kialakításához.
Az OSB-t nemcsak a profik, de az amatőr barkácsolók is előszeretettel alkalmazzák, hiszen ár-érték aránya rendkívül jó, könnyen variálható, gyors építkezést tesz lehetővé, s használatával gazdaságos, környezetbarát otthon alakítható ki. Az OSB lapok a Káplár fatelep három telephelyén szerezhetők be, ajánlatot kérni és rendelést leadni az OSB Futár honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 07. 13:45, csütörtök | PR

Milyen hatással van a világra az új mozi premierek csúszása?

A vírusválság sok iparágat parkolópályára tett 2020-ban, és elvett tőlünk jó néhány régen várt filmpremiert. Ennek viszont hosszan gyűrűző hatása van. Megnéztük, mit tett a COVID-19 a filmekkel és a filmiparral.

2020. November 27. 07:12, péntek | PR

Négy dolog, amire figyelj oda nyomtatópatron online vásárlásakor

Egy nyomtatóhoz nem olyan nehéz kiválasztani a megfelelő patront, ám ettől még el lehet rontani a vásárlást, ha figyelmetlenek vagyunk. Ha az egész folyamat online történik, érdemes ellenőrizni néhány alapinformációt.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.