Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2015. Június 15. 09:00, hétfő | Helyi

Akit azért támadnak, hogy a városért lobbizik…

Akit azért támadnak, hogy a városért lobbizik…

Nem csupán Cserna Gábor, polgármester és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő lobbizott a Bánki és a főiskola összeköltözéséért. Dr.Dorkota Lajos, Dunaújváros díszpolgára is részt vett benne:

- Valamennyi döntéshozót, így Czomba államtitkár urat is régóta ismerem. Így meghívtam őket, hogy személyesen tájékozódjanak arról, hogy megfelelő körülményeket tud a főiskola a Bánkinak biztosítani. Bízom abban, hogy pozitív döntés születik, és szeptemberre át tudnak költözni a Bánki diákjai.


- Dunaújváros díszpolgára, a várost érintő minden jelentős eseményen ott van…
- Amikor közel 18 éve először országgyűlési képviselő lettem, már akkor mindenki tudta rólam, hogy dunaújvárosi vagyok. Büszke voltam rá, s fontosnak tartottam, hogy tudják, idetartozom. Ez azóta sincs másképp. Dicsekedni szoktam azzal, hogy a mi városunk az utóbbi években fejlődik, szép, tiszta, virágos, s erről győződjenek meg a saját szemükkel, s támogassanak bennünket. Az utóbbi években anyagilag és erkölcsileg is fejlődtünk, s ez nagyon nagy örömmel tölt el.
- Közreműködött abban is, hogy az egyes kohó felújításra került…
- Minden lehetőséget meg kell ragadni annak érdekében, hogy a munkahelyek megmaradjanak. A Vasmű vezetésével elmentünk minden döntéshozóhoz; a miniszterelnöktől a külgazdasági minisztériumon át az Eximbank vezérigazgatójáig. Az egyes kohó megmaradt, a kettes kohóról is egyeztetünk, s a legutolsó megbeszélésünkkor az is elhangzott, hogy a hengermű fejlesztését is komolyan fontolgatják.


- Kardinális kérdés a nők foglalkoztatása, most, hogy a Triumph létszámot csökkent…
- Szóba került Czomba államtitkárral történt megbeszélésnél a Triumph ügye is. Meg kell erősítenem polgármester úr információját, két komoly befektető is érdeklődik városunk iránt, úgy látom, hogy ők át tudják majd venni azok foglalkoztatását, akik Triumpban elveszítik a munkájukat. Természetesen a decemberben bejelentett nagyfoglalkoztatóval sem zárultak még le a tárgyalások.


- Az energiahivatal elnökeként kicsit azért mégis kívülről szemléli a dolgokat, mennyire elégedett?
- Akik nyitott szemmel járnak, azok láthatják, hogy nagyot fejlődött a város. Megszépült a városközpont, műfüves pályák lettek a vidámparkban, a szabadstrand egyre vonzóbb, pezsgő a kulturális élet. Jön a DUDIK, itt lesz a Rock Maraton. S mindemellett a kormány döntése révén lesz lehetőségünk arra, hogy további fejlesztésre költsünk 7,4 milliárd forintot. Cél a gazdaság élénkítése, ennek zajlik most az előkészítése. Szeptemberben várjuk miniszterelnök urat, akivel már konkrét programokról is meg tudunk majd állapodni. Cserna Gábor polgármester úrral és Galambos Dénes országgyűlési képviselővel folyamatosan egyeztetünk, melyikünk hol, hogyan, kiknél tudja a legjobban segíteni a városunk terveinek megvalósulását.


- Itt említette, hogy rendszeresen érik a támadások. Hogy fogadja?
Mosolyogva, mert ha valakik azért támadnak, mert a városomért teszek, annak csak örülni tudok. Másrészt pedig 23 hónapja látom el energiahivatali teendőimet, s ezek szerint abban nem találnak kifogásolni valót. Dunaújvárosért lobbizok, és én ezt büszkén vállalom.

Címkék: Dorkota

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 15:06, péntek | Helyi

Hová tűnt Damon Hill azaz az MSZP?

Hová tűnt Damon Hill?" – röppent a magyar légtérbe 1997-ben egy mára szólássá vált kétségbeesés, amely megihletett bennünket is, ahogy a pesti srác,mint jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt bemutatkozását láttuk.

2019. November 22. 03:03, péntek | Helyi

Cserna: Mire kell két milliárd forint?

A november 21-i közgyűlésről Cserna Gábor a Fidesz helyi elnöke tett fel kérdéseket közösségi oldalán Kétmilliárdos kérdések címmel:

2019. November 22. 02:42, péntek | Helyi

A közgyűlésen történt...

A képviselők módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot a bizottsági ülések és közgyűlések tekintetében többek között oly módon, hogy adott igazolatlan távollétek után mennyivel csökken a tiszteletdíj.

2019. November 20. 14:48, szerda | Helyi

Miserend változás Krisztus király főünnepén

November 24-én (vasárnap) „Krisztus, a mindenség királya” főünnepén a Mária rádió a dunaújvárosi főtemplomból közvetíti az aznapi ünnepi szentmisét, amely így kivételesen nem ½ 9-kor, hanem 9 órakor kezdődik.