Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2010. November 10. 14:17, szerda | Helyi

Ál-áramszolgáltatósokat fogtak el Enyingen…

Ál-áramszolgáltatósokat fogtak el Enyingen…

Egy férfi megpróbált bejutni egy enyingi ingatlanba "Többletfizetés miatt pénzt hoztam…" hivatkozással, de átláttak rajta. Miután távozott az enyingi rendőrök feltartóztatták a gépkocsival közlekedő ál-áramost, akit társai

Ezúttal nem jött be az ál-áramszolgáltatósok számítása Enyingen. Az eddigi adatok szerint több helyen is próbálkoztak, de senki sem dőlt be a trükknek és nem engedték be őket. A város lakói, amellett, hogy ellenálltak az ál-áramosok által felkínált többletfizetés miatt felajánlott összegeknek, még a rendőröket is értesítették. A jó időben érkezett jelzés eredményeként az enyingi járőrök sikerrel jártak.

Az ál-áramosokkal kapcsolatos első jelzés kora délután érkezett. A bejelentő elmondta, hogy egy 30 év körüli férfi csengetett be azzal, hogy többet fizetett az áramért, mint amennyit ténylegesen fogyasztott, ezért visszajár neki. Az ingatlantulajdonost ez nem hatotta meg, mi több kisebb vitába is keveredett a kerítés túloldaláról bekéredzkedni szándékozó pénzhozóval. A dolognak a szomszéd érkezése vetett végett, aki épp azért sietett, mert látta, hogy ugyanaz a férfi, aki megelőzően nála próbálkozott, mással is megkísérli. Jövetelére az idegen eltávozott, miközben telefonálásba kezdett. A férfi láthatóan egy érkező piros Suzuki utasaihoz csatlakozott és elhajtottak -tudtuk meg R. Szabó Ágnes a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivőjétől.

Az enyingi rendőrőrs járőrei a megadott adatok alapján az István király utcában állították meg a keresett járművet. Az autó 24 évesdombóvári sofőrjét, valamint a 34 és 18 éves kaposvári lakosokat bűncselekmény gyanúja miatt előállították. A három férfi, annak ellenére, hogy többen felismerték őket, nem tettek vallomást. A nyomozók csalás vétség kísérlet miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként. Az általuk használt autó csomagtartójában talált feszítővasat lefoglalták, a velük szemben megindított eljárást tovább folytatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.