Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2013. Október 18. 12:26, péntek | Életmód
Forrás: orientpress

Anyáról gyermekre öröklődhet a trauma

Anyáról gyermekre öröklődhet a trauma

Azok a gyerekek, akiknek anyukája poszttraumás szindrómában szenved, nagyobb az esélyük a trauma kialakulására - állítja egy kisvárosi amerikai tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

Azok a belvárosi gyerekek, akiknek anyukája poszttraumás szindrómában szenved, nagyobb eséllyel tapasztalnak több traumatikus eseményt is - mint például a szomszéd lövöldözése, családon belüli erőszak, kutyaharapás vagy autóbaleset - még ötéves koruk előtt, mint azok a gyerekek, akiknek édesanyja esetleg depresszióval küzdött, vagy nem volt semmilyen mentális problémája.

Azok az anyák, akiknek ráadásul a possztraumás szindróma depresszióval társult, nagyobb eséllyel számoltak be gyermekük testi vagy lelki bántalmazásáról, mint azok, akiknél 'csak' az egyik probléma állt fenn.

Ráadásul azok a gyerekek, akik szüleik által ilyen problémáknak vannak kitéve, életük későbbi szakaszában nagyon eséllyel híznak el, lesznek szívbetegek, alkohol- vagy kábítószerfüggők, mentális betegek, vagy követnek el öngyilkosságot.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 17. 19:05, hétfő | Életmód

Gyorsabban pusztulnak az űrben a vörösvérsejtek, mint a Földön

Kanadai kutatók közelebb jutottak annak megfejtéséhez, miért térnek vissza az űrhajósok vérszegényen a Földre.

2022. Január 14. 18:02, péntek | Életmód

Egy fiatal csillagrendszerbe hatoló idegen égitest nyomaira bukkantak a csillagászok

A Z Canis Majoris (Z CMa) nevű, születőfélben lévő kettőscsillag közvetlen közelében elrepülő idegen égitest nyomait fedezte fel egy nemzetközi kutatócsoport, magyar csillagászok részvételével.

2022. Január 13. 18:06, csütörtök | Életmód

A szárítógépek a levegőben szálló mikroműanyagszálak fő forrásai

A szárítógépek a légkörben lévő műanyag mikroszál-szennyeződés fő forrásai közé tartoznak hongkongi kutatók szerint: egyetlen gép 120 millió műanyag mikroszálat bocsáthat a levegőbe évente.

2022. Január 13. 13:01, csütörtök | Életmód

Az ébren töltött idő harmadát mobilalkalmazásokra fordítja az ember

Ébren töltött ideje átlagosan harmadát mobilalkalmazások használatával tölti az ember - idézte a BBC hírportálja az App Annie elemzőcég friss jelentését.