Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 07. 19:24, kedd | PR

Árnyékolással is védekezhetünk a globális klímakatasztrófa ellen

Árnyékolással is védekezhetünk a globális klímakatasztrófa ellen

Miközben a globális felmelegedést már csak azok merik megkérdőjelezni, akiknek érdekében áll, mi szétolvadunk a nappaliban, ha beengedjük a napfényt az ablakon.

Érdemes két fronton is bebiztosítani és megvédeni magunkat és hozzátartozóinkat a túlmelegedéstől. Mutatjuk, hogyan!

Talán már te sem tudod úgy élni a mindennapjaidat, ahogy eddig – és ennek több oka is lehet. Egyrészt azért, mert nem visz rá a lélek, hogy a saját és a gyermekeid életét kockáztasd a tudattalan fogyasztással, másrészt már most is olyan meleg van, hogy képtelenség úgy tenni, mintha minden rendben lenne. Hiszen már most is közel elviselhetetlen nyáron a forróság.

Mit lehet tenni?
Először is, szerezz be mielőbb minden helységbe egy-egy műanyag redőnyt, hogy biztosítsd a megfelelő árnyékolást! Egy jól beszerelt, vakolható tokos alumínium redőny maximális hőszigetelést biztosít. A külső tokos műanyag redőnyrendszerekbe egymástól függetlenül mozgatható szúnyogháló is beépíthető. A hagyományos redőnyök egyszerűbbek és olcsóbbak. Ha más hangulatra vágysz, gondolkozhatsz rolós megoldásban is. Megfelelő árnyékolással költséghatékonyan tudod megvédeni magad és a családodat az átforrósodástól.

Mit tehetsz azért, hogy élhető maradjon a Föld?



Talán nehéz elhinni, hogy nemsokára nem tudunk életben maradni a bolygón. Sajnos ez nem csak reális veszély, hanem maga a tényszerű valóság – ha nem változtatjuk meg az életvitelünket. Mit tehetünk, hogy elkerüljön minket a vég? (Igen, minden egyes ember számít.)

1) Cseréld kompakt fénycsőre a hagyományos izzóidat – és takaríts meg közel 70 kg szén-dioxidot évente!
2) Ne használd az autót – helyette közlekedj gyalog, kerékpárral, tömegközlekedéssel, esetleg telekocsival. Így másfél kilométerenként körülbelül fél kiló szén-dioxidot spórolsz meg.
3) Ne vásárolj műanyagot! - Vagyis ne fizess a szemétért! Se csomagolást, se műanyag tárgyat ne emelj le a boltok polcáról! (PET palackot már régóta nem veszel, igaz?) 10 százalékkal kevesebb szemét évi 550 kilóval kevesebb szén-dioxidot jelent.
4) Hasznosítsd újra a meglévő dolgaidat! - Ha a háztartási hulladékodnak csak a felét újrahasznosítod, évi közel 1100 kg szén-dioxidtól mented meg a légkört.
5) Minimalizáld a felhasznált forró vizet! - A vízmelegítés rendkívül energiaigényes. Ne folyasd hosszasan magadra a zuhany alatt a forró vizet és ne moss feleslegesen, vagy félig töltött dobbal! Így évente közel 230 kg szén-dioxiddal kevesebbet szennyezel.
6) Optimalizáld a termosztátot! - Ha télen 2 fokkal hidegebbre, nyáron 2 fokkal melegebbre állítod a termosztátot, azzal évente több mint 900 kg szén-dioxidot takaríthatsz meg.
7) Kapcsold ki az elektromos eszközeidet, amikor nem használod őket! - Ha áramtalanítod a tévét, a DVD-lejátszót, az erősítőt, a számítógépet, amikor nem használod, több mint 1000 kg szén-dioxidtól mented meg a bolygót évente.
8) Ültess fát! - Egyetlen fa egy tonna szén-dioxidot semlegesít az élete alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.