Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 20. 15:33, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Augusztus 20. - A Balatonnál elmaradnak a tűzijátékok

Augusztus 20. - A Balatonnál elmaradnak a tűzijátékok

Az időjárásra való tekintettel nem tudják garantálni a tűzijáték biztonságos kivitelezését, emiatt elmarad a balatoni tűzijáték.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a Balatonnál elmaradnak az augusztus 20-ra tervezett központi tűzijátékok. A jelenlegi előrejelzés szerint a budapesti tűzijátékot és az egyéb rendezvényeket nem veszélyezteti semmi - jelentette be Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden délután Budapesten.

Az államtitkár, aki az állami ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője is, a sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány az operatív törzs döntése nyomán az emberek biztonsága és a vagyoni kár elkerülése érdekében lemondta a hat balatoni helyszínre - Siófokra, Balatonlellére, Zamárdiba, Keszthelyre, Zánkára és Balatonfüredre - tervezett tűzijátékot.
A helyi önkormányzatoknak is azt javasolják, hogy az általuk szervezett tűzijátékot is csak megfelelő időjárási körülmények mellett tartsák meg - tette hozzá.
Balatoni Monika arra is kitért: a jelenlegi előrejelzés szerint a budapesti tűzijátékot és az egyéb rendezvényeket nem veszélyezteti semmi. Kérdésre válaszolva hozzátette: 18-19 óra között lesznek olyan adatok, amelyek alapján biztosan el lehet dönteni, megtartható-e a tűzijáték a fővárosban.
Közlése szerint a Balatonon jelenleg másodfokú viharjelzés van érvényben, a jelentős széllökések ott továbbra sem csökkennek, sőt óránkénti 60-80 kilométeres széllökések is előfordulnak.
A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint folyamatosan erős széllökések várhatók, amelyek erőssége akár a 90 kilométert is elérheti, ezért a kijelölt biztonsági zónán belül nem tudják garantálni a biztonságos kivitelezést.
Balatoni Monika tájékoztatása szerint több balatoni helyszínen megrongálódtak a tűzijátékbombák, így már a technikai kivitelezés sem biztonságos. Az uszályokat, amelyekről szintén rakétákat lőttek volna fel, az erős szél miatt nem engedi ki a siófoki kikötőből a Balatoni Hajózási Zrt. A többi balatoni programot megtartják, mert a szél azokat nem befolyásolja - fűzte hozzá.
Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az M7-es autópályán a főváros irányában fokozott forgalomra számítanak már délután is. A katasztrófavédelem és a Budapesti Közlekedési Központ folyamatos tájékoztatást ad a forgalmi és időjárási helyzetről, a kormányzat pedig az augusztus20.kormany.hu weboldalon.

Fotó: OMSZ

Címkék: augusztus 20

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk