Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2019. Augusztus 09. 12:30, péntek | PR

Autómegosztóval a repülőtérre

Autómegosztóval a repülőtérre

Budapesten egyre elterjedtebb az autómegosztók járműveinek használata, melyek a városon belül, megszabott zónában használhatóak. A belső kerületeket érintő körzethatár egyre jobban kezd kitolódni fővárosunk pereméig -

- autómegosztóval a reptérre is kimehetünk.

Az autómegosztó rendszer pár évvel ezelőtt indult el a fővárosban. Ennél az autókölcsönző szolgáltatásnál online regisztráció után, az okostelefonra letölthető applikáció segítségével tudjuk a nap bármely órájában az autót kölcsön venni. Akár már a városból a repülőtérre is mehetünk ezekkel az autókkal.

Az autómegosztók előnye

Az autómegosztás számos európai nagyvárosban igen kedvelt és elfogadott rendszer. Ez a szolgáltatása abban tér el a hagyományos autókölcsönzéstől, hogy ebben az esetben rövid időre, akár csak fél-egy órára béreljük az autót, az adminisztráció online történik és térképen tudjuk kiválasztani a hozzánk legközelebbi autót.
A költségeket pedig egyszerűen, az online regisztrációkor megadott bakkártyával fizethetjük, mely díj perc alapon számolódik. Így ha nincs saját autónk, vagy nem szeretnénk használni, akkor bármikor igénybe tudjuk venni a szolgáltatást. Az előnye még abban rejlik, hogy amíg a saját autónál egyéb költségekkel (biztosítás, benzinköltség, szervízdíj, autó amortizációs költsége) kell számolni, addig ezen autó használatánál ezeket nem kell megfizetni.

Közösségi autóval kimenni? Igen, lehetségesHa nem szeretnénk a tömegközlekedést használni, de a parkolásra sem szeretnénk költeni Ferihegyen, akkor kitűnő megoldás lehet, ha autómegosztóval megyünk ki a repülőtérre. A Mol Limo autóival egészen a fővárosi légikikötő, Holiday Parkolójáig is elmehetünk, ahol a flotta autói számára kijelölt parkolóhelyeket találhatunk.
Amennyiben ezt az utazási megoldást választjuk, akkor garantáltan kevesebbet fizetünk, mint ha taxival utaznánk, no és a parkolási költséggel sem kell számolnunk, mint saját autó esetén. Hisz a beléptető rendszer a Mol Limo flottájához tartozó autó rendszámát felismeri, így a sorompó azonnal nyílik.
Nincs más dolgunk, mint az applikáció segítségével az autót lezárni, és a terminálhoz sétálni. Nem is beszélve arról a kétségtelen előnyről, hogy egész biztosan nem fogunk izgulni azon, mi történik autónkkal a parkolás alatt, hiszen amint leadtuk, letudtuk ezt a gondot.

Érdemes nemcsak a városban való közlekedéshez, hanem külföldre való utazáskor a repülőtérre való kijutáshoz is az autómegosztó rendszert használni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.

2019. December 06. 13:06, péntek | PR

Hogyan lehet költséghatékony a külföldre költözködés?

Egyre többen költöznek külföldre munkát vállalni. A kinti bérleti díjakon komoly összegeket lehet spórolni, ha saját bútorral érkezünk, de egy túlárazott költözés miatt már nem biztos, hogy megéri.

2019. December 06. 13:04, péntek | PR

Mikor fuss neki a nyelvvizsgának?

Húsbavágó kérdés, hogy mennyi időn belül lehet egy nyelvből vizsgát tenni és mikor érdemes nekifutni, hogy jó legyen az esély a sikerre. Múlhat ezen diploma vagy előléptetés, tervezzünk hát okosan!

2019. December 06. 13:02, péntek | PR

Íme az európai autópályadíjak 2019-ben

A téli utazások előtt fontos tájékozódni arról, hogy milyen útdíjakkal, autópályadíjakkal kell számolni Európában, de főleg a szomszédos országokban - így nem érhet minket meglepetés a határon túl.