Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Április 27. 10:52, vasárnap | Helyi

Autóvadászat Dunaújvárosban

Autóvadászat Dunaújvárosban

A polgárőrökből és rendőrökből álló 8 csapat több mint 20 ezer járművet ellenőrzött Dunaújvárosban a kiemelt közlekedési és közlekedésbiztonsági akcióban 2014. április 25-én.

Az akcióban illetve versenyben polgárőrök és rendőrök közös csapatokban egymással versenyeztek. A polgárőrök Budapestről, Szegedről, Szigetszentmiklósról, Dunaújvárosból és Kecskemétről érkeztek, a rendőrök egységeit, a Szegedi Rendőrkapitányság, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Csányteleki Rendőrőrs egységei alkották de a vízirendőrök és a NAV is képviseltette magát versenyen.

Az csoportok feladata az volt, hogy a ZsaruCar rendszámfelismerő rendszer használatával kiszűrjék a forgalomból a lopott, vagy egyéb bűncselekmény miatt körözött, a műszaki érvényesség nélkül közlekedő, valamint a forgalomból kivont gépjárműveket. A rendőrök csak azokat az autókat állították meg, amelyeknél a rendszer találatot jelzett.

Az egységek az akció során 20 107 járművet ellenőriztek. Közülük 19 ki volt tiltva a forgalomból, 14 pedig műszaki érvényesség nélkül közlekedett.

A versenyt a Szegedi Rendőrkapitányság és polgárőrség közös csapata nyerte, második helyen a Csányteleki Rendőrőrs és a Kecskeméti „Hírős” Polgárőrség közös együttese végzett míg a harmadik az Országos Rendőr-főkapitányság csapata lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.