Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Február 10. 20:45, kedd | Helyi

Avagy miért nem lett jégpálya...

Avagy miért nem lett jégpálya...

Közleményben kaptunk választ arról, hogy miért nem valósult meg a Városháza tér mögött a jégpálya.

Mint arról korábban említést tettünk, a kivitelezés tervezésekor olyan nem várt műszaki feltételek láttak napvilágot, melyre korábban nem számíthatott önkormányzatunk a határozat elfogadásakor, azaz a döntés megszületésekor. Ezek többek között egy plusz kiszolgáló épületet, ivóvíz bekötését és szennyvízelvezetés megvalósítását is jelentik.

Hivatalunk megvizsgálta a Polgármesteri Hivatal "A" szárny mögötti parkolót, hogy a víz- és szennyvízhálózat nyomvonala merre húzódik. Megközelítően 50 méteres körzetben mindkét közmű található, melyre csatlakozni lehetne, azonban a Városháza tér uniós pályázati forrásból valósult meg, így a legközelebbi víz- és szennyvízhálózatra csatlakozni nem lehet, mivel 5 éves fenntartási kötelezettségünk van, így bontást nem végezhetünk, ezért messzebbről a Széchenyi park túloldaláról mind burkolt felület, mind zöldterület bontásával tudnánk kiépíteni (előzetes felmérés alapján).

Elsőként a csatlakozások kiépítését kellene megtervezni, majd engedélyezésre benyújtani a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségéhez, miközben a területet átszelő egyéb közművekkel is az egyeztetés megtörténne (E.ON - áram, gáz; Invitel, DIGI - optikai kábel). A tervezés várhatóan az egy hónapot nem haladná meg, az engedélyezési eljárás minimum 1 hónap és csak ezután jöhetne a kivitelezés, illetve önkormányzati részről a fedezet biztosítása (várhatóan 1 millió Ft-ot meghaladó költségek: tervezési, engedélyezési díjak, valamint a kivitelezés).

Mindennek fényében hosszas egyeztetés és a szakemberek segítő szándéka ellenére sem valósulhatott meg a decemberi és a januári hónapban a jégpálya felállítása, ennek okán pedig olyan időbeli és technikai csúszással kell számolnia hivatalunknak, mely már irrelevánssá teszi ennek idei évi megvalósítását.

Ugyanakkor önkormányzatunk folytatja a kivitelező vállalkozóval az egyeztetéseket, a közgyűlés a leszűrt tapasztalatokat és az esetleges többletköltségeket mérlegelve pedig dönthet egy jövőbeli megvalósítás lehetőségéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.