Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. November 15. 21:18, szombat | Helyi sport

Az Acélbikák szarvukra tűzték Szeredát

Az Acélbikák szarvukra tűzték Szeredát

A Dab.Docler csapata fogadta a Csíkszereda gárdáját szombat este a MOL Ligában - az első találkozott tehát az utolsóval.

Jól indult a szombat este, hiszen alig kellett egy perc és máris a Bikák vezettek a Csíkszereda ellen: Kiss Ákos húzta meg szélen, majd mesterien tálalt a második hullámban érkező Papp Viktor elé, aki nem hibázott. Bár az egész játékrészben dominált a piros-fehér csapat, a hetedik percben egy megpattanó lövés mégis túljutott Kalninson - a gólt a 9-es Sjölund jegyezte. A tizedik percben aztán visszavette a vezetést a dunaújvárosi gárda: Kiss Ákos passza után emberelőnyben góllal járult hozzá csapata szombat esti teljesítményéhez.

Nem indult viszont annyira jól a középső játékrész, mivel a második percben Satek révén egyenlített a vendég alakulat, s bár mindkét oldalon voltak kiállítások és helyzetek is szép számmal, gólt egyik gárda sem szerzett.
Hihetetlen izgalmas végjáték után a Bikák örülhettek az utolsó dudaszónál! Az ötvenedik percben Kiss Ákos folytatta pontgyártását - újból emberelőnyben volt eredményes a 97-es. Az ötvenhetedik percben aztán egy korcsolyáról pattant be a szeredai egyenlítőgól. Egy perccel később azonban egy játékkésleltetés miatti büntetés alatt Pavuk révén a győztes gólt is megszerezte az Acélbikák csapata - megőrizve ezzel hazai veretlenségét és győzelmi sorozatát a piros-fehér alakulat!

Donald MacLean: - Kemény ellenfél volt ma este is a Csíkszereda, vannak csapatok akik sosem adják fel, ők közéjük tartoznak. Úgy érzem, jól játszottak a fiúk, örömteli, hogy végre mindegyik alakulat kezd magára találni emberelőnyben. S természetesen a régi nagy igazság most is előkerülhet a kalapból: a lényeg, hogy zsebünkben a három pont, s továbbra sem tudtak minket legyőzni hazai pályán! Négy nap alatt három meccset játszottunk, ebből hármat nyertünk, nincs okom tehát panaszra.

Christer Dreberg: - Úgy érzem jó meccset játszottunk, hatvan percen keresztül hajtottak a fiúk, s sikerült megszorongatni a tabella elején álló csapatot. Volt esélyünk pontot szerezni, három háromnál aztán buta hibákat követtünk el, s ezen elment a mérkőzés.

Fotó: Mudra László, www.dabdocler.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.