Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Október 13. 01:48, vasárnap | Helyi sport
Forrás: www.kohászkézi.hu

Az akadémia menetel

Az akadémia menetel

Papíron könnyűnek ígérkező mérkőzés várt kézis lányainkra,hiszen az idén még pont nélkül álló, mind a hét meccsét elveszítő MTK-Budapest gárdáját látta vendégül a sportcsarnokban.

Nehézkés siker

A hazai szurkolók természetesen sikerre készültek, s úgy is kezdődött számunkra a mérkőzés, ahogy azt reméltük, hiszen alig telt el két perc a kezdő sípszót követően, mikor már 3-0-s Kohász-előnyt mutatott az eredményjelző. Innentől kezdve magukra találtak a vendégek is, akik több alkalommal is kihasználták a mieink kissé figyelmetlen védekezését, ám ekkor sem izgultunk túlságosan, mert rendre jött a válasz a túloldalon is, így hiába a vártnál puhább hátsó alakzat, biztosan tartotta vezetését a Mátéfi-csapat (7-3). A játékrész derekától viszont egyre többet bakizott együttesünk, mely támadásban ziccereket hibázott, míg saját kapuja előtt sem figyelt oda eléggé, így egy majd nyolcperces hazai gólzárlat következett, mely alatt minimálisra csökkentette hátrányát a vendégcsapat (10-9). Ekkor újra megrázták magukat a mieink, s pár percig ismét jobb felfogásban, pontosabban játszottak ellenfelüknél, ám 15-10-es hazai vezetés után ismét jöttek a nem várt hibák, így a félidei szünetre mindössze háromfásra csökkentette a két gárda közti különbséget a fővárosi egylet (17-14).

A térfélcserét követően ismét jobban kezdtek Ferlingék, akik pillanatok alatt megléptek öt találattal, ám aki azt hitte, hogy feladja a küzdelmet az MTK gárdája, az nagyot tévedett (21-16).

Ehhez persze kellett az is, hogy a mieink ismét elkövessék azokat a hibákat, melyeket az első felvonásban. A vendégek dicséretéből ez persze semmit nem vont le, hiszen ők csak tették, amit tenniük kellett: könnyedén kihasználták a Kohász hibáit, s a 44. percben ismét felzárkóztak a Kohász mögé (24-22). Azonnal időt is kért Mátéfi Eszter, hogy rendezze a sorokat, s innentől, ha nehezen is, de ismét saját kezébe vette a játék irányítását együttesünk. Ferling, Vincze és Gera is fontos gólokat szerzett, a csereként beállt Pisák több fontos védést is bemutatott a kapuban, ráadásul a hajrában Rádl Tímea is bekapcsolódott a gólgyártásba, így a véghajrára már nem maradt izgalom (30-25). A vendégek becsületére legyen mondva, hogy ekkor sem adták fel a harcot, ám az utolsó percekben már tartotta előnyét együttesünk, s végül ha kissé akadozva is, de megérdemelt, 34-29-es győzelmet aratott, amivel újra fellépett a bajnoki tabella harmadik helyére.

Lényeg a győzelem

A győzelemnek örült, de a mutatott játékkal nem feltétlenül volt elégedett Mátéfi Eszter vezetőedző a mérkőzés után. Csapatunk szakmai vezetője pár mondatban értékelte a látottakat, s mindkét csapatnak gratulált a lefújást követően.
- Igen küzdelmes mérkőzés volt a mai, melyen sok tanulsággal szolgáló győzelmet arattunk végül. Gratulálok a vendégeknek lelkes, bátor játékukért, s természetesen saját csapatomnak is a győzelemhez.

DKKA – MTK-Budapest
34-29 (17-14)
DKKA: Vig, Vincze 6, Bulath 1, Ferling 10, Takács D. 3, Sánta 2, Hosszu 1. Csere: Csapó K., Pisák (kapusok), Berta N., Gera 6, Ács, Rádl 5, Vadász, Takács F. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.