Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Február 11. 13:07, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az állatokra is fokozottan kell figyelni a hidegben

Az állatokra is fokozottan kell figyelni a hidegben

Az extrém hideg a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet - hívták fel a figyelmet az állatvédő.hu oldalon.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjét idézve azt javasolták, hogy a nagy hidegben kint tartott állatok számára feltétlenül energiában dús ételt és szélvédett helyet biztosítsanak. Napközben többször ellenőrizni kell az ivóvizes tálakat, a fagyott vizet langyosra kell cserélni. A szabadban tartott állatokat ilyenkor semmiképpen sem szabad fürdetni, mert azzal lemosnák a természetes zsíros védőréteget.

Az utcákon sok kóbor állat kószál, aki csak tud, fogadjon be közülük egyet - kérte Seres Zoltán.

Kiemelte: a "háziállatok felelős tartása a gazda kötelessége. Állatot elhagyni, kitenni vagy úgy tartani, hogy az elpusztul, az bűncselekmény, amiért letöltendő börtönbüntetés is kapható".

A szakember ajánlotta a kutyacipő, kutyaruha használatát is.

Seres Zoltán kitért arra is, hogy az udvaron tartott kutyákat "téli" kutyaházzal kell védeni. A hideg ellen védő kutyaháznak kicsit kell nagyobbnak lennie az állatnál, a túl nagy házat ugyanis a kutya nehezebben "fűti be". A jó kutyaház fedett, lehetőleg minél szélvédettebb, melegebb helyen, 5-6 centiméteres lábakon áll és fából van. A házat puha szőnyeggel, rongyokkal kell kibélelni, amelyeket hetente-kéthetente le kell cserélni.

Ha nagyon hideg van, a kinti kutya is kapjon napjában többször élelmet, és engedjék be fűtött helyre (kazánház mellé, garázsba) - ajánlotta az Orpheus egyesület vezetője.

Címkék: állat, hideg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben