Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 04. 07:28, hétfő | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó szerint sikeres volt a Trump-Kim csúcstalálkozó

Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó szerint sikeres volt a Trump-Kim csúcstalálkozó

Sikeres volt Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető hanoi csúcstalálkozója - jelentette ki John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó a CNN hírtelevíziónak adott interjújában.

Bolton szerint az amerikai elnök "megvédte az amerikai érdekeket", ezért "a siker megkérdőjelezhetetlen".

"Ha nem lehet jó megállapodást kötni, márpedig az elnök a lehető legjobb ajánlatot tette erre, akkor a megállapodás hiánya jobb, mint a rossz megegyezés" - hangsúlyozta.

A nemzetbiztonsági tanácsadó vasárnap három televíziós interjúban is a hanoi csúcstalálkozó jelentőségét bizonygatta. A CNN hírtelevízió mellett megszólalt a CBS és a Fox televízióban is.

A CBS televízió Szemben a nemzettel című, szokásos heti politikai vitaműsorában Bolton közölte: a Trump-kormányzat álláspontja szerint "nincs határideje" az észak-koreai atomfegyver-mentesítésnek. "Szerintem az elnök változatlanul optimista, hogy ez megtörténhet" - mondta. Mindazonáltal elismerte, hogy Phenjan nem kötelezte el magát atomfegyver-programja felszámolása mellett. "Kim Dzson Un maga mondta nekem a legutóbbi találkozónkon, hogy több szakaszra lesz szükség, mire megállapodásra jutunk" - fogalmazott Bolton.

A Fox televízióban lényegében ugyanezt ismételte meg. Elutasította azt az értékelést, miszerint a tárgyalások megszakadása kudarc lett volna, hangsúlyozva, hogy nem szabad "rossz megállapodást" kötni. "Az elnök a szingapúri csúcstalálkozón nyitva hagyta a kaput Észak-Korea számára, de ők nem léptek be rajta" - utalt Bolton a tavaly júniusban Szingapúrban tartott első csúcstalálkozóra. Majd hozzáfűzte: Trump "nyitva hagyta ezt a kaput Hanoiban is", és hajlandó nyitva tartani a következő tárgyalásokig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.