Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2020. Január 22. 17:38, szerda | PR

Az autó árverések működése

Az autó árverések működése

Magyarországon még nem annyira elterjedt, azonban a megfelelő fórumokra bukkanva már itthon is egyre több helyen találkozhatunk a gépjármű árverések félig-meddig rejtett világával.

De mi is az autó árverés és mit kell róla tudni?
Az autó átverések működésüket tekintve a normál árverésekhez hasonlóak. A liciteken különböző okokból kifolyólag gazdátlan járművek keresik új tulajdonosukat. A gépjárművek általában állapotukhoz képest relatív jó áron vásárolhatóak meg, így az aukciók nagy népszerűségnek örvendenek az autókereskedők és a viszonteladók körében.

Az online autóaukciós portálokon a személygépkocsiktól kezdve a kisteherautókon és a furgonokon, hibátlan, vagy akár a sérült autóig válogathatunk a több ezer darabos kínálatból. Előszeretettel válnak meg járműveiktől árveréseken különböző lízingcégek, autókölcsönzők és flottatulajdonosok is.

Mi a teendő, ha megnyertük az aukciót?

Odáig viszonylag logikus és magától értetődő a folyamat, hogy licitálunk egy nekünk tetsző járműre. Mi történik azonban, ha egy online autó aukciós portálon sikerrel megszereztünk egy külföldi használtautót?

Amennyiben előzetesen esetleg nem tettük meg, úgy mindenképp gyorsan tájékozódjunk az átvételi lehetőségekről. Tanácsos minél előbb kiegyenlíteni a vételárat, hiszen itt válik valóban a mi tulajdonunkká a jármű.

Aukció esetén az autó vételárán kívül kalkulálnunk kell a szállítás díjával és a különböző dokumentációk elkészítésének költségeivel is.

● A szállítás: akármilyen erős késztetést is érzünk, hogy kezünkbe vegyünk a házhoz szállítás ügyét, az esetek döntő többségében sokkal jobban járunk, ha a közvetítő cégre bízzuk azt. Nem csak biztonságosabb, hiszen bejáratott módszerük van a gépjárműszállításra, de valószínűleg gazdaságosabb megoldás is lesz, ha az ő szolgálataikat vesszük igénybe.
● Dokumentáció: Az autó adás-vétel dokumentációja során is a legcélravezetőbb, ha a közvetítő aukciós cégre bízzuk magunkat. Ha azonban nem szeretnénk teljesen a sötétben tapogatózni, akkor az alábbi három dokumentum meglétét tartsuk szem előtt.
o az átvétel engedélyeztetési dokumentációja: ezt az aukciós portál biztosítja számunkra. Lényege, hogy valóban az kaphassa meg a járművet, aki sikeresen licitált rá.
o teljesítési igazolás: az átvétel időpontjában szükséges aláírni. Igazolja az átvételt.
o fuvarlevél: ezzel bizonyíthatjuk, hogy jogosan történik a jármű szállítása.


Összességében elmondható, hogy ha olcsó használt autót szeretnénk vásárolni, akkor erre kiváló mód az aukción történő vásárlás, mely a legegyszerűbben és leggazdaságosabban a közvetítő cég segítségével valósítható meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:20, szerda | PR

Szuper receptek kölessel

Unod a rizst, a tésztát és a krumplit? Szeretnél változatosabban étkezni? A köles egy olyan jolly joker, amit nagyon sokféleképpen el tudsz készíteni.

2020. Február 05. 18:17, szerda | PR

Ingázó élet, avagy mit vegyél számításba üzleti út esetén

Jó néhány honfitársunk él ingázó életet munkából kifolyólag. Lehetnek ők felsővezetők, akik portékájukkal terjeszkedni szeretnének a nagyvilágba -

2020. Január 24. 15:06, péntek | PR

Mikor és hogyan érdemes hitelünket előtörleszteni?

Jelzáloghitel vagy személyi kölcsön esetén lehetőséget biztosít a hitelintézet arra, hogy előtörlessz, azaz, hogy egy nagyobb összeget egyben visszafizess a hiteled futamideje lejárta előtt.