Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2020. Január 22. 17:38, szerda | PR

Az autó árverések működése

Az autó árverések működése

Magyarországon még nem annyira elterjedt, azonban a megfelelő fórumokra bukkanva már itthon is egyre több helyen találkozhatunk a gépjármű árverések félig-meddig rejtett világával.

De mi is az autó árverés és mit kell róla tudni?
Az autó átverések működésüket tekintve a normál árverésekhez hasonlóak. A liciteken különböző okokból kifolyólag gazdátlan járművek keresik új tulajdonosukat. A gépjárművek általában állapotukhoz képest relatív jó áron vásárolhatóak meg, így az aukciók nagy népszerűségnek örvendenek az autókereskedők és a viszonteladók körében.

Az online autóaukciós portálokon a személygépkocsiktól kezdve a kisteherautókon és a furgonokon, hibátlan, vagy akár a sérült autóig válogathatunk a több ezer darabos kínálatból. Előszeretettel válnak meg járműveiktől árveréseken különböző lízingcégek, autókölcsönzők és flottatulajdonosok is.

Mi a teendő, ha megnyertük az aukciót?

Odáig viszonylag logikus és magától értetődő a folyamat, hogy licitálunk egy nekünk tetsző járműre. Mi történik azonban, ha egy online autó aukciós portálon sikerrel megszereztünk egy külföldi használtautót?

Amennyiben előzetesen esetleg nem tettük meg, úgy mindenképp gyorsan tájékozódjunk az átvételi lehetőségekről. Tanácsos minél előbb kiegyenlíteni a vételárat, hiszen itt válik valóban a mi tulajdonunkká a jármű.

Aukció esetén az autó vételárán kívül kalkulálnunk kell a szállítás díjával és a különböző dokumentációk elkészítésének költségeivel is.

● A szállítás: akármilyen erős késztetést is érzünk, hogy kezünkbe vegyünk a házhoz szállítás ügyét, az esetek döntő többségében sokkal jobban járunk, ha a közvetítő cégre bízzuk azt. Nem csak biztonságosabb, hiszen bejáratott módszerük van a gépjárműszállításra, de valószínűleg gazdaságosabb megoldás is lesz, ha az ő szolgálataikat vesszük igénybe.
● Dokumentáció: Az autó adás-vétel dokumentációja során is a legcélravezetőbb, ha a közvetítő aukciós cégre bízzuk magunkat. Ha azonban nem szeretnénk teljesen a sötétben tapogatózni, akkor az alábbi három dokumentum meglétét tartsuk szem előtt.
o az átvétel engedélyeztetési dokumentációja: ezt az aukciós portál biztosítja számunkra. Lényege, hogy valóban az kaphassa meg a járművet, aki sikeresen licitált rá.
o teljesítési igazolás: az átvétel időpontjában szükséges aláírni. Igazolja az átvételt.
o fuvarlevél: ezzel bizonyíthatjuk, hogy jogosan történik a jármű szállítása.


Összességében elmondható, hogy ha olcsó használt autót szeretnénk vásárolni, akkor erre kiváló mód az aukción történő vásárlás, mely a legegyszerűbben és leggazdaságosabban a közvetítő cég segítségével valósítható meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 05. 17:45, péntek | PR

Gyönyörű vízpart közeli szálláshelyeket lehet találni Dömsödön

Sokan várták már azt, hogy a hideg évszakunknak búcsút inthessünk, és végre jöjjön a kellemes tavaszi, melegebb időjárás.

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Február 09. 15:40, kedd | PR

Így készülj diákmunkával a diploma utáni munkába állásra

Megváltozott a világ körülöttünk és sokkal fontosabb lett, hogy már a felsőoktatási tanulmányok alatt tudatosan készülj a majdani munkába állásodra. Ebben segíthet a diákmunka, de nem mindegy hogyan és miben.

2021. Február 09. 12:41, kedd | PR

Gyakori kérdések és válaszok az autópálya-matricákról

Az autópálya-matricákkal kapcsolatban számtalan kérdés merülhet fel. Összeszedtük ezek közül a leggyakoribbakat, és megmutatjuk, hogy tud ezekre választ kapni, vagy hová kell fordulni speciális esetben.