Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Május 23. 11:11, szerda | Helyi
Forrás: Fejér-megyei Rendőr Főkapitányság

Az egyenlő esélyekért, nyolcadszor

Az egyenlő esélyekért, nyolcadszor

A rendőrkapitányságon immár hagyományosnak tekinthető az évente megrendezett találkozó.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon már hagyománynak számít, hogy a megye rendőri vezetői afogyatékkal élők szervezeteinek képviselőit minden év tavaszán fórumra invitálják. A rendőrség célja,hogy a sérült emberek mindennapjait lehetőségükhöz mérten segítsék, problémáikat meghallgassák,
azokra megoldást találjanak.

A ma délelőtt megtartott értekezleten megjelenteket elsőként Vörös Ferenc r. ezredes, rendészetiigazgató köszöntötte, aki arról biztosította a különböző szervezetek képviselőit, hogy az általukfelvetett problémákat – ahogy eddig is tették – megpróbálják megoldani.A fórumot Földesi Krisztina r. alezredes, a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársamoderálta.
Illés Mihály r. alezredes, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára a jelenlévőket akövetkező időszak programjairól tájékoztatta.

Juhászné Viniczai Ágnes, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal KözlekedésiIrodájának munkatársa a városban történő forgalmi rend változtatásokról számolt be, melynek soránelmondta, a beruházásoknál minden esetben figyelembe veszik a szervezetek által hozzájuk eljutatottigényeket az akadálymentesítések területén.

Márton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója felszólalásában felvetette, hogy várják a rendőrökjelentkezését az érzékenyítő programjukba. Ezt követően a rendőrség segítségét kérte előadásokmegtartásában mind az áldozattá-válás megelőzésével, mind a Btk. módosításával kapcsolatban.
Elmondta, törekvéseik közé tartozik az új beruházások kapcsán, az akadálymentesítésekérvényesítése a közintézményeknél.

Ezt követően Dr. Györe Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat vezető helyettesetartott tájékoztatást a szolgálatnál igénybe vehető állami kárenyhítési lehetőségekről, valamint azáltaluk végzett jogi segítségnyújtó tevékenységükről.

Őt Rubina Sándor, az Életet Az Éveknek Fejér Megyei Nyugdíjas Egyesület vezetője követtefelszólalásával, aki köszönetét fejezte ki a főkapitányság vezetésének az áldozattá-válásmegelőzésével kapcsolatos bűnmegelőzési előadásokért.

A felszólalok sorát Kirst László a Fejér Megyei Békéltető Testület elnöke zárta. Ő arról számolt be,hogy milyen igényekkel keresik fel őket magánszemélyek, és milyen lehetőségeik vannak ezenproblémás helyzetek kezelésére.

A felvetésekre rendészeti igazgató úr reagált, aki biztosította arról a megjelenteket, hogy afelszólalásokban feléjük intézett kéréseknek eleget fognak tenni. A megjelenteknek megköszönte azaktív jelenlétet és a konstruktív együttműködést.
A fórumot a résztvevők közötti kötetlen beszélgetés zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.