Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2011. December 08. 07:28, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az életmód áll a rákos esetek 40 százaléka mögött

Az életmód áll a rákos esetek 40 százaléka mögött

Az Egyesült Királyságban nemrégiben végeztek el egy felmérést, amelynek eredménye szerint a rákos esetek közel fele megelőzhető lenne, ha az emberek áttérnének az egészséges életmódra.

A legkárosabb szokások közé sorolták a szakemberek a dohányzást, az alkoholfogyasztást és a helytelen táplálkozást.

A szerzők állítása szerint elemzésük az eddigi legátfogóbb a témában, amely bebizonyítja, hogy a rákos esetek közel fele nem fogható a génekre vagy a balszerencsére. Az adatokból ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a bűnös a helytelen életmód - írja a British Journal of Cancer.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a legnagyobb károkat a dohányzás okozza, amely a férfiak esetében a rákos megbetegedések 23 százalékáért, a nők esetében pedig 15,6 százalékáért felelős. A dobogó második helyén áll a helytelen táplálkozás, elsősorban a friss gyümölcsök és zöldségek hiánya az étrendben.

A nők esetében a túlsúly is igen előkelő helyen szerepel a daganatos betegségek kiváltó okának képzeletbeli ranglistáján, a férfiaknál pedig az italozás okozhat végzetes elváltozásokat. Az orvosok hangsúlyozzák: az életmód által kiváltott rákos esetek mind megelőzhetőek lennének, ezért érdemes elgondolkodni az egészséges életmódra való áttérésen.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.