Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Február 17. 12:34, kedd | Helyi
Forrás: Police.hu

Balesetek sérültekkel

Balesetek sérültekkel

Ma az M6-on Rácalmásnál történt baleset, de az előző napok sem teltek el közlekedési balesetek nélkül megyénkben.

Az elmúlt 24 órában Fejér megyében a rendőrök 7 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 súlyos, 6 könnyű sérüléssel végződött.
A balesetek oka három esetben az volt, hogy a gépjárművezetők, kanyarodásuk során nem tettek eleget elsőbbségadási kötelezettségüknek és elütötték az oldalról érkező gyalogosokat illetve kerékpárost.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint anyagi káros körúti közlekedési baleset történt 2015. február 17-én 9 óra 10 perckor az M6-os autópálya Budapest irányába vezető oldalán a 64. kilométerszelvényben Rácalmás térségében. A balesetben eddig tisztázatlan körülmények között két személygépkocsi ütközött össze.


Sárbogárdon, február 16-án délelőtt a Posta utcában közlekedett személygépkocsijával egy helyi férfi, amikor az Ady Endre út és Posta utca kereszteződésében, jobbra kanyarodás során nem vette észre a keresztirányba, irányváltoztatás nélkül áthaladni szándékozó gyalogost, akit elgázolt. Az elütött személy a balesetben súlyos sérülést szenvedett.


Iváncsa belterületén február 16-án a kora reggeli órákban egy helyi férfi gépkocsijával szintén gyalogost gázolt. A baleset a rendelkezésre álló adatok alapján azért következett be, mert a járművezető elindulásakor kizárólag csak a sofőr felőli oldalát takarította meg a lefagyott szélvédőnek, így önhibájából nem észlelhette a neki jobbról érkező és az úttesten szabályosan áthaladni kívánó személyt, akit elütött. A gyalogos a balesetben könnyű sérülést szenvedett.
A további esetekben a követési távolság be nem tartása és a vasúti fénysorompó piros jelzésének figyelmen kívül hagyása vezetett a baleset bekövetkezéséhez.


Seregélyes közelében a 62-es számú főút 21+50-es kilométerszelvényében lévő vasúti átjárónál, február 16-án délelőtt egy mindeddig ismeretlen személy közlekedett gépkocsijával. A járművezető a fénysorompó és a leengedett félsorompó tilos jelzése ellenére áthajtott a kereszteződésen és a félsorompó csapórúdját letörte, majd megállás nélkül továbbhajtott és elhagyta a helyszínt. Személyi sérülés nem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.