Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2013. December 08. 16:11, vasárnap | Helyi

Az eltűnt gyerekekért

Az eltűnt gyerekekért

December elején városunkban járt Kárász Róbert, akit Cserna Gábor polgármester fogadott a Városházán.

Az országos kereskedelmi tévécsatorna műsorvezetője három társadalmi célú programot menedzsel: a Fogadj Örökbe Egy Macit, a Kapunyitási Pánik Fesztivál, és az Ezer Lámpás Éjszakája. Ez utóbbival kereste fel Cserna Gábort, városunk polgármesterét, hogy mi is csatlakozzunk a kezdeményezéshez. Minden év május 25-én, az Eltűnt gyerekek világnapján egésznapos rendezvényt tartanak, amelynek célja, hogy országos összefogással és annak figyelemfelkeltő hatásával még többet tehessünk az eltűnt gyerekekért.

Az Ezer Lámpás Éjszakája programsorozat legmeghatóbb pillanata az, amikor az ország több városában, egy időben a magasba engedik azt a több ezer világító lufit, amelyekkel az eltűnt gyerekekre emlékeznek. Azok a fiatalkorúak pedig, akik látják a fényt, de távol vannak szeretteiktől, sose felejtsék el, hogy őket is hazavárják. Ezen kívül, a kezdeményezés részeként, találkozhattunk már tejes dobozokon, ásványvizes flakonokon eltűnt gyerekek fotóival. A találkozó alkalmával Cserna Gábor polgármester megerősítette csatlakozási szándékunkat, amelyről a decemberi közgyűlésen szavaznak majd a képviselők.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.