Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2013. December 08. 16:11, vasárnap | Helyi

Az eltűnt gyerekekért

Az eltűnt gyerekekért

December elején városunkban járt Kárász Róbert, akit Cserna Gábor polgármester fogadott a Városházán.

Az országos kereskedelmi tévécsatorna műsorvezetője három társadalmi célú programot menedzsel: a Fogadj Örökbe Egy Macit, a Kapunyitási Pánik Fesztivál, és az Ezer Lámpás Éjszakája. Ez utóbbival kereste fel Cserna Gábort, városunk polgármesterét, hogy mi is csatlakozzunk a kezdeményezéshez. Minden év május 25-én, az Eltűnt gyerekek világnapján egésznapos rendezvényt tartanak, amelynek célja, hogy országos összefogással és annak figyelemfelkeltő hatásával még többet tehessünk az eltűnt gyerekekért.

Az Ezer Lámpás Éjszakája programsorozat legmeghatóbb pillanata az, amikor az ország több városában, egy időben a magasba engedik azt a több ezer világító lufit, amelyekkel az eltűnt gyerekekre emlékeznek. Azok a fiatalkorúak pedig, akik látják a fényt, de távol vannak szeretteiktől, sose felejtsék el, hogy őket is hazavárják. Ezen kívül, a kezdeményezés részeként, találkozhattunk már tejes dobozokon, ásványvizes flakonokon eltűnt gyerekek fotóival. A találkozó alkalmával Cserna Gábor polgármester megerősítette csatlakozási szándékunkat, amelyről a decemberi közgyűlésen szavaznak majd a képviselők.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Augusztus 26. 08:58, péntek | Helyi

Rengeteg gránátot találtak Szombathelyen

Összesen 155 darab 82 milliméteres második világháborús szovjet aknavetőgránát került elő Szombathelyen - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak