Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2013. December 08. 16:11, vasárnap | Helyi

Az eltűnt gyerekekért

Az eltűnt gyerekekért

December elején városunkban járt Kárász Róbert, akit Cserna Gábor polgármester fogadott a Városházán.

Az országos kereskedelmi tévécsatorna műsorvezetője három társadalmi célú programot menedzsel: a Fogadj Örökbe Egy Macit, a Kapunyitási Pánik Fesztivál, és az Ezer Lámpás Éjszakája. Ez utóbbival kereste fel Cserna Gábort, városunk polgármesterét, hogy mi is csatlakozzunk a kezdeményezéshez. Minden év május 25-én, az Eltűnt gyerekek világnapján egésznapos rendezvényt tartanak, amelynek célja, hogy országos összefogással és annak figyelemfelkeltő hatásával még többet tehessünk az eltűnt gyerekekért.

Az Ezer Lámpás Éjszakája programsorozat legmeghatóbb pillanata az, amikor az ország több városában, egy időben a magasba engedik azt a több ezer világító lufit, amelyekkel az eltűnt gyerekekre emlékeznek. Azok a fiatalkorúak pedig, akik látják a fényt, de távol vannak szeretteiktől, sose felejtsék el, hogy őket is hazavárják. Ezen kívül, a kezdeményezés részeként, találkozhattunk már tejes dobozokon, ásványvizes flakonokon eltűnt gyerekek fotóival. A találkozó alkalmával Cserna Gábor polgármester megerősítette csatlakozási szándékunkat, amelyről a decemberi közgyűlésen szavaznak majd a képviselők.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Január 17. 20:25, hétfő | Külföld

A legnagyobb felhőkarcolónál is méretesebb űrszikla ér a Föld közelébe kedden

Egy potenciálisan veszélyes kisbolygó száguld el a Föld közelében kedden, de nem jelent ütközési veszélyt bolygónkra.

2022. Január 17. 19:05, hétfő | Életmód

Gyorsabban pusztulnak az űrben a vörösvérsejtek, mint a Földön

Kanadai kutatók közelebb jutottak annak megfejtéséhez, miért térnek vissza az űrhajósok vérszegényen a Földre.