Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Február 19. 09:12, szerda | Helyi

Az év vállalkozói

Az év vállalkozói

Először ítélte oda ágazatonként az Év vállalkozása díjat a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. Szabados Károly, a Hankook Tire és Horváth Attila kapta az elismerést.

A Kézműves Tagozatban Szabados Károly késkészítő mester kapta az elismerést, a díjat Králik Gyula elnök és Kis Attila tagozati elnök adta át számára. A díjazott a 90-es évek óta főállásban készít késeket, 1992-ben elnyerte a Népi Iparművész címet, több nemzetközi kiállításon és vásáron vett részt – Németország, Szlovákia , Csehország –, Budapesten, a FEHOV-án minden évben, mint kiállító.

A Kereskedelmi Tagozatban a Campus Éttermet is üzemeltető (valamint a báli vendéglátást biztosító) Gastro-Life Kft. kapta az elismerést, melyet Horváth Attila ügyvezető vett át Králik Gyula elnöktől és dr. Kováts Miklós általános alelnöktől. A Gasztro-Life Kft. 2008-ban alakult. Akkor hat fővel. Ma, a tanulókkal együtt 44-en dolgoznak a Campus étteremben, két büfében és egy kisvendéglőben. De a Gasztro-Life Kft. nemcsak a vendéglátásban jeleskedik, hanem a szépségiparban is, egyedülálló aromaterápiás kozmetikai szolgáltatással.

Horváth Attila a díj átvételekor kiemelte: ezt a szakmai szempontból kiemelkedő elismerést a cég szakmailag és emberileg is kiváló csapata nélkül nem lehetett volna elérni, így a legmagasabb köszönet illeti kollégáit!

Az Ipari Tagozatban a Hankook Tire Magyarország Kft. lett az év vállalkozása, az elismerést Králik Gyula elnök és Vass Zoltán tagozati elnök adta át Lee Sang Il ügyvezető igazgatónak. A Hankook Tire a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gumiabroncsgyártója. Dunaújvárosban, illetve Rácalmáson 2007-ben kezdte meg működését a gyár, és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. Jelenleg több mint 2600 alkalmazottal dolgoznak és évente 12 milliónál is több abroncsot gyártanak. Jelenleg is folyik a 313 millió eurós harmadik ütem, így a Hankook magyarországi beruházásainak összértéke 880 millió eurót fog kitenni, ami pedig 950 új munkahelyet jelent majd. A harmadik ütem befejezését követően 17 millió abroncsot gyártanak majd.

A díjat átvevő cégvezető hatvanéves, nős, két gyermeke van. Vegyészmérnöki képesítéssel rendelkezik. Több mint harminc éve dolgozik a Hankooknál, ez az első munkahelye. Mielőtt Magyarországra került, a mérnökök csapatát vezette, akik az új üzemek működési és termelési feltételeinek megteremtéséért feleltek. Ő tervezte meg a magyarországi gyártási folyamatokat. Magyarországon először termelési igazgató-helyettesként dolgozott, majd 2008-ban nevezték ki a magyar üzem igazgatójának. A díj átvételekor arról beszélt, hogy ebben a hónapban már a harmadik díjat veszi át, és így ez egy valóban kiemelkedő időszak a számára. A fejlesztések által a helyi gyár Európa legnagyobb gumiabroncs-gyárává válik, azonban számukra a mennyiségnél még fontosabb, hogy a minőség terén is a legjobbakká váljanak.

Az átadott díjakat megjelenítő színvonalas, ezüst plakettet Friedrich Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész készítette el a városi kamara felkérésére.

A báli tombola bevételéből 343 ezer, a belépők költségek kifizetését követően fennmaradó részéből pedig 190 ezer forint gyűlt össze a Szent Pantaleon Kórház gyerekosztálya számára, amely egy új inkubátor beszerzésére tervezi azt felhasználni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.