Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Július 24. 12:58, csütörtök | Helyi

Az MSZP, az Együtt és a DK készen áll

Az MSZP, az Együtt és a DK készen áll

Az október 12-i választásra fogott össze most a baloldal. Kicsit megcsappanva, mert a PM kiszállt a szövetségből, de ahogy mondták- teljes erőbedobással.

Tegnap mutatták be jelöltjeiket, akik között régóta ismert arcok és teljesen "politika-szűzek" is találhatóak.

A polgármester-jelöltet az MSZP adja Pintér Attila személyben, ő a helyi MSZP elnöke is egyben. A 10 fős egyéni jelölti listán jelentős engedményeket tettek a feltörekvő DK javára. Gyakorlatilag 4 -t ők és 4-t a Demokratikus Koalíció ( Gyurcsány pártja) jelölt, és két jelöltje lesz az Együtt Korszakváltók Pártjának ( Bajnai csapata). Szabó Zsolt a Párbeszéd Magyarországért helyi képviselője majd ma mondja el a szakítás okait.

Pintér Attila, erről nem kívánt nyilatkozni. Az MSZP helyi szervezetének elnöke hangsúlyozta, hogy a régi-új szövetség ismét harcba száll a mandátumokért, bár egy kicsit továbbtartott az egyeztetés, de nem a személyi ambíciók miatt, hanem mert egy közös mindenki számára vállalható programmal akartak a választók elé állni.

Kiemelte, hogy újra talpra kell állítani Dunaújvárost, s egy élhető, szerethető életteret kell teremteni a benne élőknek.

Az MSZP jelöltjei elsősorban a nagy "öregek": Dr. Kálmán András, ( 5.körzet) Kismoni László ( 6.körzet) , Magyar András( 7.körzet) és Tóth Kálmán ( 9.körzet). (De hová tűnt Selyem József? Erre még rákérdezünk. Rohonczi Sándort is hiányoltuk a listáról, ő nem akart indulni)

A Demokratikus Koalíció Kalász Henriettát a 2. körzetért ( egészségügyi dolgozó), Budavári Sándornét a 3. körzért (óvónő), Dr. Huszti Zsoltot a 4.körzetért és Utassy Évát a 10. körzetért ( közös képviselő) indítja.

Maradt két helye az Együtt Korszakváltók Pártjától Csősz Annamária az 1. körzetért és Gere János a 8. körzetért száll harcba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.