Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2019. Október 09. 15:34, szerda | PR

Az örök klasszikus business casual: a női blézer

Az örök klasszikus business casual: a női blézer

Van egy ruhadarab, ami sosem megy ki a divatból. Egy ruhadarab, amit változatosan hordhatunk, mely akár egy sportcipős szettet is a business casual szintjére emel pillanatok alatt. Ez pedig nem más, mint a blézer.

A blézereket a nők vagy imádják, vagy teljesen hidegen hagyja őket. Mi, bevalljuk, az előbbiek táborát erősítjük. Szinte nincs az a szett, a legelegánsabbtól a leghétköznapibb viseletig, amelynek ne lehetne tökéletes kiegészítője egy csinos, vagy éppen lezserebb blézer.

Mivel hordhatom a blézert?

Nos, lényegében a kérdés inkább az, hogy mivel nem? Egy hétköznapi, sportcipős, farmer-póló viseletet is lényegesen feldob, de hordhatjuk például balerinacipővel, szövetnadrággal és lenge inggel is. Ha inkább a szoknyákat preferáljuk a nadrággal szemben, akkor is könnyű dolgunk van: egy szűkebb ceruzaszoknya akár magassarkúval, vagy egy maxiszoknya lapos körömcipővel? Mindkettőnek ad egy kellően elegáns hatást, így hordjuk akár irodai viseletként is.

Blézer – de milyen?

Lényegében annak, hogy milyen blézert választunk, csak a képzeletünk szab határt. A klasszikusabb stílus kedvelői kedvükre válogathatnak a csinos, karcsúsított blézerek színes kínálatából. Általában bevarrt, vagy díszzsebekkel rendelkeznek, esetleg egy szűkebb, keskeny zseb használható rajtuk, a tökéletes összkép érdekében.Manapság egyre szélesebb körben, főleg a fiatalabb generáció által preferált opció a bővebb szabású, lazább fazonú blézer, mely a klasszikussal ellentétben nem derék alá, hanem egészen csípő alá is érhet. Jellemzően nagy zsebbekkel járnak, mely egy újabb praktikus érv lehet mellettük.

Az elegánsabb női blézerek általában egy vagy maximum két gombbal rendelkeznek, de kedvelt opció például az egyetlen kapoccsal vagy gombbal, középen, vagy egészen nyaknál összezárható blézer is. A lazább megoldások közt sokszor találkozhatunk teljesen rögzítés nélküli megoldással is.

Az ujjhosszt tekintve a hagyományos hosszúujjún kívül a hűvösebb nyári estékre választhatunk egy könnyedebb, háromnegyedes ujjú opciót is. Ez esetben gyakran ráncolt ujjmegoldással dobják fel a blézert.
A női blézer egy igen sokrétűen használható, százféleképpen hordható ruhadarab, mellyel könnyedén lehetünk elegánsabbak a hűvösebb napokon is, anélkül, hogy tűsarkúban, vagy kiskosztümben kellene feszengenünk egész nap.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:20, szerda | PR

Szuper receptek kölessel

Unod a rizst, a tésztát és a krumplit? Szeretnél változatosabban étkezni? A köles egy olyan jolly joker, amit nagyon sokféleképpen el tudsz készíteni.

2020. Február 05. 18:17, szerda | PR

Ingázó élet, avagy mit vegyél számításba üzleti út esetén

Jó néhány honfitársunk él ingázó életet munkából kifolyólag. Lehetnek ők felsővezetők, akik portékájukkal terjeszkedni szeretnének a nagyvilágba -

2020. Január 24. 15:06, péntek | PR

Mikor és hogyan érdemes hitelünket előtörleszteni?

Jelzáloghitel vagy személyi kölcsön esetén lehetőséget biztosít a hitelintézet arra, hogy előtörlessz, azaz, hogy egy nagyobb összeget egyben visszafizess a hiteled futamideje lejárta előtt.