Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2019. Október 09. 15:34, szerda | PR

Az örök klasszikus business casual: a női blézer

Az örök klasszikus business casual: a női blézer

Van egy ruhadarab, ami sosem megy ki a divatból. Egy ruhadarab, amit változatosan hordhatunk, mely akár egy sportcipős szettet is a business casual szintjére emel pillanatok alatt. Ez pedig nem más, mint a blézer.

A blézereket a nők vagy imádják, vagy teljesen hidegen hagyja őket. Mi, bevalljuk, az előbbiek táborát erősítjük. Szinte nincs az a szett, a legelegánsabbtól a leghétköznapibb viseletig, amelynek ne lehetne tökéletes kiegészítője egy csinos, vagy éppen lezserebb blézer.

Mivel hordhatom a blézert?

Nos, lényegében a kérdés inkább az, hogy mivel nem? Egy hétköznapi, sportcipős, farmer-póló viseletet is lényegesen feldob, de hordhatjuk például balerinacipővel, szövetnadrággal és lenge inggel is. Ha inkább a szoknyákat preferáljuk a nadrággal szemben, akkor is könnyű dolgunk van: egy szűkebb ceruzaszoknya akár magassarkúval, vagy egy maxiszoknya lapos körömcipővel? Mindkettőnek ad egy kellően elegáns hatást, így hordjuk akár irodai viseletként is.

Blézer – de milyen?

Lényegében annak, hogy milyen blézert választunk, csak a képzeletünk szab határt. A klasszikusabb stílus kedvelői kedvükre válogathatnak a csinos, karcsúsított blézerek színes kínálatából. Általában bevarrt, vagy díszzsebekkel rendelkeznek, esetleg egy szűkebb, keskeny zseb használható rajtuk, a tökéletes összkép érdekében.Manapság egyre szélesebb körben, főleg a fiatalabb generáció által preferált opció a bővebb szabású, lazább fazonú blézer, mely a klasszikussal ellentétben nem derék alá, hanem egészen csípő alá is érhet. Jellemzően nagy zsebbekkel járnak, mely egy újabb praktikus érv lehet mellettük.

Az elegánsabb női blézerek általában egy vagy maximum két gombbal rendelkeznek, de kedvelt opció például az egyetlen kapoccsal vagy gombbal, középen, vagy egészen nyaknál összezárható blézer is. A lazább megoldások közt sokszor találkozhatunk teljesen rögzítés nélküli megoldással is.

Az ujjhosszt tekintve a hagyományos hosszúujjún kívül a hűvösebb nyári estékre választhatunk egy könnyedebb, háromnegyedes ujjú opciót is. Ez esetben gyakran ráncolt ujjmegoldással dobják fel a blézert.
A női blézer egy igen sokrétűen használható, százféleképpen hordható ruhadarab, mellyel könnyedén lehetünk elegánsabbak a hűvösebb napokon is, anélkül, hogy tűsarkúban, vagy kiskosztümben kellene feszengenünk egész nap.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 05. 17:45, péntek | PR

Gyönyörű vízpart közeli szálláshelyeket lehet találni Dömsödön

Sokan várták már azt, hogy a hideg évszakunknak búcsút inthessünk, és végre jöjjön a kellemes tavaszi, melegebb időjárás.

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Február 09. 15:40, kedd | PR

Így készülj diákmunkával a diploma utáni munkába állásra

Megváltozott a világ körülöttünk és sokkal fontosabb lett, hogy már a felsőoktatási tanulmányok alatt tudatosan készülj a majdani munkába állásodra. Ebben segíthet a diákmunka, de nem mindegy hogyan és miben.

2021. Február 09. 12:41, kedd | PR

Gyakori kérdések és válaszok az autópálya-matricákról

Az autópálya-matricákkal kapcsolatban számtalan kérdés merülhet fel. Összeszedtük ezek közül a leggyakoribbakat, és megmutatjuk, hogy tud ezekre választ kapni, vagy hová kell fordulni speciális esetben.