Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. December 04. 23:11, csütörtök | Helyi

Az őszi bajnok Videoton érkezik!

Az őszi bajnok Videoton érkezik!

Az idei év utolsó hazai mérkőzése következik!

Dunaújváros – Fehérvár FC December 6.16 óra

Az őszi bajnok Videoton érkezik!

Továbbra is nagyszerű a Dunaújváros hazai teljesítménye, de most Magyarország legjobb csapata, az őszi bajnok Fehérvár FC érkezik hozzánk. Dobos Barna vezetőedzőt, Böőr Zoltánt és Szalai Tamást kérdeztük a mérkőzéssel kapcsolatban.

Az idei év utolsó hazai mérkőzése következik!

- Kedden még a Liga Kupában, most szombaton azonban már az NB I-ben játsszunk a Videoton csapatával. Hogyan készültök a találkozóra?

Dobos Barna vezetőedző: – A Liga Kupa mérkőzéshez képest nem kell másként készülnünk. A legnagyobb különbség az lesz, hogy várhatóan több olyan játékos lép pályára, akik a Liga meccsen nem kaptak szerepet, bár nálunk most is voltak olyanok, akikre a hétvégén is számíthatok majd. A találkozón megpróbáljuk lelassítani a Videoton játékát, és megpróbálunk hiba nélkül védekezni. Az lesz az elsődleges feladatuk, hogy az ő támadásaikat minél jobban megszűrjük, illetve támadásban is hatékonyak legyünk. Arra törekszünk majd, hogy ne csak védekezzünk, hiszen azzal felőrölhetnek bennünket. Lehetőleg minél többet kell birtokolnunk a labdát, és a támadásokban is kell legyen átütő erőnk. A megszerzett labdákkal olyan támadásokat kell vezetnünk, amelyek által eredményesek lehetünk. A Videoton az NB I kimagaslóan legjobb csapata, így emberfeletti teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy pontot, vagy pontokat tudjunk szerezni.

Szalai Tamás: – Küzdelmes mérkőzésre számítok. A Videoton nagyon jó csapat, akik ha elkapják a fonalat, akkor nagyon nehéz megállítani őket. Így elsősorban arra kell figyelnünk, hogy a mérkőzés elejét hasonlóan jól kezdjünk, mint a Liga Kupa meccsen, ahol az első 5-10 percben mi irányítottuk a meccset. Amennyiben az összecsapás elején meg tudjuk állítani a lendületüket, akkor van esélyünk a pont, vagy pontok megszerzésére. Az utóbbi másfél hónapban abszolút feljövőben van a csapatunk, szervezettségben is jó úton haladunk, így bízom a csapat jó teljesítményében. Bízom abban, hogy a dunaújvárosi szurkolók ezúttal is mellénk állnak majd, akik eddig is sokat jelentettek számunkra! Nagyon várjuk őket!

Böőr Zoltán: – Nem csak az elején, hanem a közepén és a végén is meg kell tudnunk állítanunk a Videotont, ami nehéz feladat lesz. Kedden megráncigáltuk az oroszlán bajuszát, ezért biztosan fűti majd őket az azonnali visszavágás lehetősége, de mi most saját magunknak is bebizonyítottuk, hogy milyen az a játék, amelyik eredményes lehet ellenük. Semmi okunk nincs arra, hogy megijedjünk. Természetesen nagyon tiszteljük ellenfelünket, akik nem érdemtelenül vezetik a tabellát. Csapatunkat elég felkészültnek érzem arra, hogy meglepetést okozzunk. Diósgyőrben is benne volt a levegőben a meglepetés, ahonnan végül kicsit keserű szájízzel jöttünk el az egy pontot hazahozva, de bízom abban, hogy most meglepetést okozunk majd. Nagyon nagy szükségünk van szurkolóinkra, akik eddig is remek hangulatot teremtettek a stadionban!

- Várhatóan nem csak a Videotonnal, hanem a pálya talajával is meg kell majd küzdeni.

Dobos Barna: – Biztosan nagy feladat lesz ez is, hiszen a pálya alkalmatlansága miatt kedden sem tudtunk a stadionban játszani. Most egy kicsivel jobb idő van, reméljük, hogy sokat javul így a pálya minősége, és bízunk abban, hogy az időjósok szombatra jelzett esőzése éjszakára tolódik el. De ahhoz kell alkalmazkodnunk, ami majd vár ránk, és olyan körülmények között kell végrehajtanunk az eltervezett feladatot. Nagyon várjuk a szurkolókat, hiszen az ő támogatásuk eddig is sokat jelentett számunkra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.