Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 04. 14:54, szombat | Belföld
Forrás: Betegszoba.hu

Az X generáció és az influenza

Az X generáció és az influenza

A Michigan Egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, hogyan viselkedtek az úgynevezett X generáció tagjai a 2009-2010-es sertésinfluenza idején, miként viszonyultak a járványhoz, és mennyire álltak felelősen a kérdéshez.

A kutatás adatait nagyjából 3 000 fiataltól gyűjtötték be a H1N1 vírus megjelenése idején, ami a vizsgált korosztály életében az első igazán komoly járvány volt. A szakemberek azt szerették volna kideríteni, mennyire foglalkoztatta a 36-39 éves korosztályt (Amerikában őket hívják X-generációnak) a vírus maga, illetve tettek-e bármit a maguk és családjuk védelme érdekében.

Jon D. Miller, a tanulmány szerzője, munkatársaival most körülbelül 4 000 1961 és 1981 között született felnőttnek vette górcső alá a járványokhoz való hozzáállását, melyekből számos hasznos következtetést szűrtek le a jövőre nézve. Megfigyelték, hogy a kisgyerekesek nagyobb valószínűséggel követik nyomon az influenzával kapcsolatos híreket, így a sertésinfluenza idején is tájékozottabbak voltak. Az is kiderült, hogy a legtöbb információt barátoktól, munkatársaktól, családtagoktól szerzik be, csak ezután következnek a hírközlő csatornákon át begyűjtött adatok.

Ugyanakkor a felmérés szerint az influenzajárvánnyal kapcsolatos legmegbízhatóbb forrásnak az orvosokat, nővéreket, gyógyszerészeket tartották, míg legkevésbé a YouTube-on fellelhető videókban, a gyógyszercégek reklámjaiban és a Wikipedia cikkeiben bíztak meg.Miller azért tartja nagy jelentőségűnek ezt a felmérést, mert véleménye szerint, a jövőben ennek a generációnak még számos krízishelyzettel - akár egészségügyi, akár környezeti veszélyekkel - kell majd szembenézniük, ahol igen fontos lesz, ki hogyan kezeli a helyzetet, és mit tud kezdeni a rá váró kihívásokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: