Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Május 16. 21:29, hétfő | Helyi

Az MSZP Sáfrány Katalint indítja

Az MSZP Sáfrány Katalint indítja

Időközi választás lesz július 3-ára Dunaújváros 8 számú választókerületében. Ezen Sáfrány Katalint indítja az MSZP helyi szervezete. Pintér Attila az MSZP helyi szervezetének elnöke bejelentette és megindokolta 2011. május 16-i sajt

Sáfrány Katalin az ISD Dunafer Zrt. alkalmazottja. Közgazdász. Jártas az érdekvédelemben. A Vasas Szakszervezet irányítási alapszervezetének elnöke. Őt mutatta be hétfői sajtótájékoztatóján Pintér Attila, mivel őt indítja önkormányzati képviselőjelöltként az MSZP helyi szervezete a július 3-ára kiírt helyi időközi választáson. Amelyre az ismert tragikus haláleset miatt kerül sor Dunaújváros 8. számú (a Kertvárost és a Béke városrész egy részét magába foglaló) választókerületben. Megemlítette, hogy Katalin a tavaly őszi önkormányzati választás alkalmával is az MSZP-t képviselte meglehetősen jó eredménnyel.

-- Köszönöm az előző választás alkalmával szavazatokban megnyilvánuló bizalmat. Ismét arra kérem őket, és mindenki mást is, hogy támogassanak szavazatukkal.

E beköszönő mondat után azt fejtegette, hogy a tavalyi kampányban meghirdetett hármas követelmény (őszinteség, szakmaiság, párbeszéd) szerint kíván politizálni, rendszeresen találkozni kíván a lakosokkal, hogy az ő véleményüket képviselhesse.

A sajtótájékoztató másik témájának a helyzetértékelést nevezte Pintér Attila. Rövid országos kitekintést követően városunk eladósodottságának néhány adatára hívta fel a figyelmet, majd indolokását és magyarázatát adta annak a bejelentésének, hogy az MSZP frakció miért nem vesz részt a Dunaújváros legutóbbi közgyűlésén felállított válságkezelő munkacsoport munkájában.

Pintér Attila így indokolta az MSZP helyi szervezetének álláspontját:

„Már egy éve beszélünk arról, hogy őszinteséget, szakmai hozzáállást és nem utolsósorban párbeszédet kínálunk és várunk az ellenfeleinktől. Sajnos ezeknek a fontos értékeknek alapjaiban sem felelt meg a helyi Fidesz. A tettek hiányoznak, vagy problémásak. Mára jutottunk el odáig, hogy a múlt heti közgyűlésen a Fidesz létrehozta válságkezelő munkacsoportját. Sovány eredmény, miközben a város a csőd szélén áll. De ha végiggondoljuk ennek a munkacsoport létrejöttének a körülményeit, akkor hát finoman fogalmazva is problémás a helyzet és megkérdőjelezi egyébként a munkacsoport további működésének hatékonyságát és eredményességét. Történt ugyanis másfél héttel ezelőtt, hogy a Fidesz egy szervezetének elnöke, polgármester úr pártegyeztetésre hívta a közgyűlés frakcióit és a pártegyeztetésen fölvázolta elképzeléseit azzal kapcsolatban, hogy hogyan szeretnék bevonni az ellenzéki frakciókat a válságkezelés munkájába. Elmondta, hogy milyen összetételű csapatot szeretne létrehozni és tulajdonképpen fölkérte az ellenzéki képviselőket, hogy ebben a munkában aktívan vegyenek részt. Aztán teljes meglepetésünkre a közgyűlésen egy kicsit más előterjesztés került a frakció elé, nempedig az amit a polgármester úrral egyeztettünk. Úgy tűnt és úgy tűnik, mintha a közgyűlési többség nem értene egyet saját polgármesterével és figyelembe nem véve, hogy egyébként ő mit egyeztetett le és miben egyezett meg a többi frakcióval, egy más tartalmú javaslatot fogalmazott meg. Nagyon komoly és problémás a helyzet és úgy gondoljuk, hogy egy ilyen, viszonylag egyszerű is egyezség is megbomlik ennyi idő alatt, és mindez azért történik, mert a többség nem támogatja a polgármesterét, akkor azt gondoljuk, az MSZP részéről azt gondolja, hogy ennek a munkacsoportnak a munkája megkérdőjeleződött és egyáltalán a munkacsoport eredményei is meg fognak kérdőjeleződni. Teljesen mindegy, hogy milyen javaslatok fognak megfogalmazódni. Ha közgyűlési többség úgy gondolja, akkor elfogadja, ha meg nem, akkor nem. Úgyhogy az MSZP helyi szervezete úgy döntött, hogy innentől kezdve ennek a munkacsoportnak a munkájába nem kíván részt venni. Természetesen továbbra is várjuk a Fidesznek a javaslatait a válság megoldásával kapcsolatban. Nyitottak vagyunk bármilyen kezdeményezésre. Természetesen előzetes egyeztetésnek megfelelően és nagyon bízunk az újonnan megválasztott stratégiai alpolgármester józan ítélőképességében és szakmai tudásában és nagyon remélem, hogy olyan javaslatokat fognak megfogalmazni, amik a közgyűlésen támogatni tudunk mi is”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.