Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 24. 05:03, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Bedrogozva gázolt halálra egy nőt, előzetesbe került

Bedrogozva gázolt halálra egy nőt, előzetesbe került

Elrendelték annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy kábítószert fogyasztva elgázolt autójával egy nőt, majd áthajtott rajta; az áldozat belehalt sérüléseibe

- tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t. A végzés nem jogerős, de végrehajtható.

A férfit halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítja a Dunakeszi Rendőrkapitányság - olvasható a közleményben.

A férfi Dunakeszin vezetett péntek este. Egy zebránál a lámpa a járműveknek pirosra váltott, ezért mind a Vác irányából, mind a Budapest felől érkezők megálltak, a zöld jelzésre pedig több gyalogos elindult. A nagy sebességgel Budapest felől érkező gyanúsított azért, hogy ne ütközzön az előtte álló járműnek, a kormányt balra rántva áttért egy másik sávba és elütötte a zebrán szabályosan átkelő sértettet. A sértett az ütközés helyétől mintegy 24 méterre repült. A gyanúsított nem állt meg, változatlan sebességgel ment tovább Vác felé, és gépkocsijának jobb oldali kerekeivel áthajtott a földön fekvő nőn, majd elhagyta a helyszínt.

Az elgázolt nő a kórházban belehalt sérüléseibe.

A baleset után a férfi Fótra hajtott, ahol nekiütközött két parkoló járműnek. Ekkor kiszállt autójából, a rendőrök előállították. A kábítószer-gyorsteszt THC-t - a marihuána fő pszichoaktív hatóanyagát - mutatta ki a férfi szervezetében.

A törvényszéki közlemény szerint a halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés kettőtől nyolc évig, a segítségnyújtás elmulasztása a veszélyhelyzetet előidéző által három évig terjedő szabadságvesztéssel, míg a kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklása két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény.

Hozzátették: az említett bűncselekmények miatt, valamint azért, mert a gyanúsított súlyos testi sértés miatt volt már büntetve és kábítószer-fogyasztás miatt jelenleg is eljárás van folyamatban ellene, kiemelkedő mértékű büntetést szabhatnak ki rá.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során