Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Június 15. 12:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

Befejezték a nyomozást a soroksári futónő meggyilkolása ügyében

Befejezték a nyomozást a soroksári futónő meggyilkolása ügyében

Befejeződött a több mint öt évig tartó nyomozás a soroksári futónő meggyilkolása ügyében, a gyanú szerint R. Szilveszter aljas indokból, különös kegyetlenséggel ölte meg áldozatát

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata szombaton a rendőrség honlapján.

A közleményben felidézték: a 36 éves nőre futás közben támadtak rá 2013. szeptember 25-én este. Holttestére több órás kutatás után, nyomkövető kutya segítségével találtak rá Soroksáron, egy fás-bokros területen.

A kiskorú gyermeket nevelő nővel az orvosszakértői vélemény szerint különös kegyetlenséggel végzett a tettes.

A több mint öt évig tartó, aprólékos nyomozás során a rendőrök 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg.

A korábban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt a hatóság előtt ismert - a gyilkosság helyszínéhez valamilyen módon kapcsolható - elkövetőket is sorra vették a nyomozók. Így került képbe 2018 őszén az akkor büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott, a bűncselekmény elkövetésekor 35 éves R. Szilveszter.

Az áttörést a genetikai vizsgálat hozta meg: a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a férfi DNS-ét összevetette a helyszínen rögzített genetikai anyagmaradványokkal, ami a rendelkezésre álló egyéb bizonyítékokkal együtt egyértelműen megalapozta a férfi elleni gyanút.

A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdte meg, majd a kiemelt ügyeket felderítő főosztály vette át, amely akkor az ORFK-hoz tartozott, jelenleg a Készenléti Rendőrség alárendeltségében működik.

Az ügyben keletkezett mintegy húszezer oldalnyi ügyiratot megküldték a Fővárosi Főügyészségnek - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni