Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Augusztus 21. 12:46, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Beiskolázási támogatást kaptak a hősi és szolgálati halottak gyermekei

Beiskolázási támogatást kaptak a hősi és szolgálati halottak gyermekei

Beiskolázást segítő támogatásban részesítette Pintér Sándor belügyminiszter a szolgálatteljesítéssel összefüggésben elhunyt, hősi vagy szolgálati halottá nyilvánítottak gyermekeit. A támogatást ünnepélyes keretek között Felkai László, a tárca közigazgatási államtitkára adta át szerdán a Belügyminisztériumban.

Támogatásban 27-en részesültek.
Felkai László megköszönte a hősi vagy szolgálati halottak hozzátartozóinak azt az önfeláldozó és hősies magatartást, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy "a világ kicsit jobb legyen". Hozzátette, a tárca felelősséggel viseltetik a sorsuk iránt. "Nem szívességet teszünk, hanem a társadalom kötelezettségét teljesítjük önök felé" - hangsúlyozta az államtitkár a hozzátartozóknak.
Elmondta azt is, legközelebb karácsonykor nyújtanak támogatást a hősi vagy szolgálati halottakká nyilvánítottak gyermekeinek. Pontos összeget nem említett, ugyanakkor jelezte, hogy a szokásosnál nagyobb összeggel fogják kifejezni a társadalom háláját. Hozzáfűzte: ez nem pótolja a veszteségüket, de bízik benne, hogy a támogatás segítséget jelent az érintetteknek.
A Belügyminisztérium sajtóosztálya a helyszínen arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a gyerekek nettó 70 ezer forint értékben kaptak beiskolázást segítő támogatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.