Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2012. Február 28. 16:33, kedd | Helyi

Béremelés a Hankooknál

Béremelés a Hankooknál

A Hankook Tire a kompenzáción felül, 6%-kal emeli a fizikai, és 5%-kal a szellemi dolgozók bérét,.A cafeteria összege nettó 20,000 forinttal emelkedik.Az egyéb juttatások (ingyenes meleg étkezés, munkábajárás, szállás) a cégnél változ

A Hankook Tire Magyarország Kft. cégvezetése döntésre jutott a 2012-es béremelés mértékéről. A vállalat az adótörvények változása miatt keletkező bérveszteség kompenzálásán felül emeli mind a fizikai, mind a szellemi foglalkoztatásúak bérét, növeli a cafeteria összegét, valamint továbbra is változatlanul biztosítja az összes eddigi juttatást dolgozói számára.

A béremelés első részeként az adótörvény változásából eredő bérveszteség kompenzációjára kerül sor. A vállalat döntése értelmében minden dolgozót kompenzál, aki a kedvezőtlen adóváltozások miatt nettó bérveszetséget szenvedett el. Ezen felül a vállalat egységesen 6%-kal növeli a fizikai állomány, és átlagban 5%-kal a szellemi állomány bérét. A vállalat a béremeléssel egyidőben a cafeteria juttatás összegét is megemeli. Az adófizetés változásaiból adódó járuléknövekedést a cég átvállalja.

A Hankook Tire továbbra is fenntartja a dolgozók számára eddig is biztosított egyéb juttatások rendszerét, így a cég munkavállalói továbbra is térítésmentesen vehetik igénybe a vállalat által biztosított szállást és melegétkezést, illetve a munkábajárást segítő ingyenes buszjáratokat.

A dolgozókat érintő változások január elsejei hatállyal lépnek életbe, tehát a dolgozók a februári bér kifizetéskor, március elején visszamenőlegesen megkapják az emelésből keletkezett különbözetet.

„Tavaly ősszel sikeresen befejeztük a beruházást második ütemét és gyárunk elérte a teljes kapacitást. Dolgozóink elkötelezetten dolgoztak ezért az eredményért, és a cég vezetése ily módon szeretné kifejezni elismerését. Mint eddig is minden évben, az idén is szem előtt tartottuk a kormányzat ajánlását és ez alapján hoztuk meg döntésünket.” – nyilatkozta Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.


Címkék: hankook

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 08:00, péntek | Helyi

Új mozi , új üzemeltető

Különleges mozis élmény várja majd a kívül belül megújult Dózsa Mozi centrum látogatóit.

2020. Május 16. 10:45, szombat | Helyi

Fejlesztés- 1,8 Mrd Ft-ot fordítottak a dunaújvárosi Interspar -ra

Spar Magyarország nem állt meg a fejlesztésekben

2020. Május 07. 07:30, csütörtök | Helyi

Dunaújváros mellett ruház be a török Yaris Kabin

A munkahelyeket teremtő új befektetéseknek köszönhetően Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2020. Április 09. 09:29, csütörtök | Helyi

Egy napra önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

Első kézből szerzett tapasztalatokat Pintér Tamás a nyugdíjasok ellátásáról