Városlista
2019. október 16, szerda - Gál

Hírek

2012. Február 28. 16:33, kedd | Helyi

Béremelés a Hankooknál

Béremelés a Hankooknál

A Hankook Tire a kompenzáción felül, 6%-kal emeli a fizikai, és 5%-kal a szellemi dolgozók bérét,.A cafeteria összege nettó 20,000 forinttal emelkedik.Az egyéb juttatások (ingyenes meleg étkezés, munkábajárás, szállás) a cégnél változ

A Hankook Tire Magyarország Kft. cégvezetése döntésre jutott a 2012-es béremelés mértékéről. A vállalat az adótörvények változása miatt keletkező bérveszteség kompenzálásán felül emeli mind a fizikai, mind a szellemi foglalkoztatásúak bérét, növeli a cafeteria összegét, valamint továbbra is változatlanul biztosítja az összes eddigi juttatást dolgozói számára.

A béremelés első részeként az adótörvény változásából eredő bérveszteség kompenzációjára kerül sor. A vállalat döntése értelmében minden dolgozót kompenzál, aki a kedvezőtlen adóváltozások miatt nettó bérveszetséget szenvedett el. Ezen felül a vállalat egységesen 6%-kal növeli a fizikai állomány, és átlagban 5%-kal a szellemi állomány bérét. A vállalat a béremeléssel egyidőben a cafeteria juttatás összegét is megemeli. Az adófizetés változásaiból adódó járuléknövekedést a cég átvállalja.

A Hankook Tire továbbra is fenntartja a dolgozók számára eddig is biztosított egyéb juttatások rendszerét, így a cég munkavállalói továbbra is térítésmentesen vehetik igénybe a vállalat által biztosított szállást és melegétkezést, illetve a munkábajárást segítő ingyenes buszjáratokat.

A dolgozókat érintő változások január elsejei hatállyal lépnek életbe, tehát a dolgozók a februári bér kifizetéskor, március elején visszamenőlegesen megkapják az emelésből keletkezett különbözetet.

„Tavaly ősszel sikeresen befejeztük a beruházást második ütemét és gyárunk elérte a teljes kapacitást. Dolgozóink elkötelezetten dolgoztak ezért az eredményért, és a cég vezetése ily módon szeretné kifejezni elismerését. Mint eddig is minden évben, az idén is szem előtt tartottuk a kormányzat ajánlását és ez alapján hoztuk meg döntésünket.” – nyilatkozta Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.


Címkék: hankook

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 03. 17:52, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés - hét helyett kilenc döntés

Kézilabdás kollégiumra másfél milliárd, elzavartak egy háziorvosz, folyamatos hétvégi ügyeletért, vizsgálat építési lehetőségért, 4 millió behajthatazlan fűtésszámla.

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

2019. Szeptember 28. 08:50, szombat | Helyi

Itthon vagy! - Dunaújvárosban

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét megtelik élettel a Városháza tér! Szeptember 28-án és 29-én, azaz szombaton és vasárnap az idei évben is szeretettel várják az érdeklődőket a meghirdetett programokra!

2019. Szeptember 27. 14:20, péntek | Helyi

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

A sürgős döntés egyetlen témája a Kézilabda Akadémia beruházása támogatási szerződése 2. számú módosításának jóváhagyása volt.