Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Június 27. 22:40, vasárnap | Helyi
Forrás: Csongor György

Bérlakások épülhetnek Újpentelén

Bérlakások épülhetnek Újpentelén

A Szilágyi Erzsébet út és Baracsi út között elhelyezkedő Újpentele városrész építése egy ideje megtorpant. A városrész északi felében, a Szent György utca belső ívében részben közművesített, részben közművek nélküli, jórés

Utóbbiakhoz el kell készülnie a Szent György utca mostani végétől egy a Szilágyi Erzsébet útba torkolló átkötő utcának is. Későbbi teendő a Szent György utca továbbvezetése a Gőzmalom utcáig. A városrész teljes kiépítésével (közművesítés) az önkormányzat tulajdonában levő területeken az Építésügyi és Környezetvédelmi Iroda számítása szerint összesen mintegy száz lakás lenne elhelyezhető. A város közgyűlése 2010. június 24.-i ülésén jóváhagyta az Újpentele városrész fejlesztési koncepciójának irányát. Eszerint magánbefektetők építhetnék fel az önkormányzati területre szánt bérházakat, de egyeztetett tervek szerint. A bérlőket az önkormányzat választaná ki, egyúttal pályázhatna lakbértámogatásra. Ezáltal az építtető(k) biztos bérlőkre számithat(nak). A bérlők szerződésben meghatározott feltételek mellett a későbbiekben (maradványértéken) megvásárolhatják lakásukat a vállalkozótól. Továbbá hosszú-távú megállapodás keretében az önkormányzat is megvásárolhatja az épületeket a bérlakás-állomány növelése érdekében.

Arról is döntött a közgyűlés, hogy első lépésben 22,3 millió forintot biztosít útlejegyzéshez, tervezési alaptérkép elkészíttetéséhez és egy kisebb útszakasz elkészítéséhez, hogy folytatódjon a városrész építése, egyúttal bérlakáshoz juttathassák a város ezt igénylő szakembereit.

 

Áruház épülhet a központi sporttelep szélén Az Andromédia Vezetési és Tanácsadó Kft. megvásárolja a központi sporttelep eleddig kihasználatlan (a Diego áruház és a stadion közé ékelődő) egy hektárnyi területét, hogy ott élelmiszer-áruházat építtessen az ALDI cég számára. Az ügylet előzménye, hogy Dunaújváros önkormányzata pályázatot hirdetett a 10109 négyzetméternyi terület értékesítése. A pályázat nyertese a meghirdetett területért 96 millió forintot kínáló Andromédia Kft. lett. A nyertes cég vállalta a sportpálya területéből leválasztandó új telek kialakításának, továbbá a rendezési terv esedékes módosításának a költségét. Az adás-vétel feltétele még, hogy a sportot felügyelő főhatóság jóváhagyja az ügyletet.

Az Andromédia Kft. vállalta, hogy a jogerős építési engedély kézhezvételétől számított fél éven belül elkezdi a mintegy 1600 négyzetméter alapterületű élelmiszer-áruház beruházását.

 

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.